CU-jeugd wijzigt kernprogramma (RefDag)

zaterdag 27 november 2010 18:56

PUTTEN – ChristenUnie-jongerenorganisatie PerspectieF erkent dat de overheid door God is gegeven en in Zijn dienst staat. Die zin hebben de CU-jongeren vrijdag op hun algemene ledenvergadering in Putten opgenomen in hun kernprogramma. De zinsnede vervangt de oorspronkelijk opgenomen formulering: „PerspectieF ziet God als de hoogste autoriteit en de ultieme legitimatie van de overheidsmacht.”

De wijziging is het gevolg van een aangenomen amendement van het lid Jan Visscher uit Woudenberg. Door Gods positie alleen te zíén, zoals oorspronkelijk was geformuleerd, maak je de manier „waarop wij tegen Zijn positie aankijken aan discussie onderhevig”, aldus Visscher in de toelichting op zijn amendement. „Door Gods almacht te erkénnen geef je toe aan hoe God Zichzelf in Zijn Woord aan ons geopenbaard heeft.”

Het bestuur van PerspectieF had in een preadvies op het amendement al aangegeven dat elke overheid door God is gegeven. Het bestuur wilde vasthouden aan de oorspronkelijk gekozen formulering van de zin over God als hoogste autoriteit, maar kan ook goed leven met het voorstel in het aangenomen amendement.

Het kernprogramma van PerspectieF is bedoeld als „houvast” voor de politieke praktijk. Op de algemene ledenvergadering van de ChristenUniejongeren waren ongeveer zestig leden. De jongeren hielden vandaag een congres over het thema ”Werk aan je toekomst”.

Dit artikel verscheen op 27 november 2010 in het Reformatorisch Dagblad.

 

« Terug

Reacties op 'CU-jeugd wijzigt kernprogramma (RefDag)'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2010

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari