CU-jeugd: Thieme Engel van het jaar (Nederlands Dagblad)

donderdag 10 januari 2008 09:00

DEN HAAG - Fractievoorzitter Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren (PvdD) is volgens de jongeren van de ChristenUnie Engel van het jaar. Vanavond krijgt zij de prijs overhandigd tijdens de nieuwjaarsborrel van de politieke jongerenorganisatie PerspectieF.

De titel Engel van het jaar wordt door de ChristenUnie-jongeren jaarlijks uitgereikt aan ,,een politicus die zich het afgelopen jaar heeft ingezet voor christelijke idealen en niet zelf een christelijke partij vertegenwoordigt''. Volgens voorzitter Rogier Havelaar van PerspectieF komt Thieme in aanmerking voor de trofee omdat ze ,,opkomt voor alles wat geschapen is''. Bovendien heeft de zevendedagsadventiste ,,haar rug recht gehouden toen zij werd bekritiseerd vanwege haar geloof''. Volgens Havelaar is het goed dat Thieme een Partij voor de Dieren heeft opgericht. ,,We zijn het niet met alles eens. Maar het is nuttig dat we ook als christenen worden uitgedaagd na te denken over rentmeesterschap.''

Tweede Kamerlid Arda Gerkens bleef nét hangen in de nominatieronde. De jongeren hebben waardering voor haar strijd tegen kinderporno. ,,Maar dat lijkt op de inzet van Jeroen Dijsselbloem, die vorig jaar de prijs won. Wij willen er graag een breder scala aan onderwerpen bij betrekken'', zegt Havelaar.

« Terug

Reacties op 'CU-jeugd: Thieme Engel van het jaar (Nederlands Dagblad)'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2008

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari