Politieke jongeren geven Vogelaar een onvoldoende (Netwerk)

maandag 18 februari 2008 15:07

De voorzitters van de jongerenorganisaties van CDA, PvdA en ChristenUnie vinden minister Ella Vogelaar de slechtste minister van het kabinet Balkenende IV. Haar benadering van de integratie is te soft en de aanpak van de wijken komt maar niet van de grond. "Ze mist de daadkracht en knuffelt alles bij elkaar", meent Harry van der Molen van het CDJA. "Je hebt 25 procent van jouw tijd erop zitten en je moet nog beginnen", zegt voorzitter Rogier Havelaar van de ChristenUnie-jongeren vanavond in Netwerk.

Het totale kabinetsbeleid krijgt een 6,5 van de drie jongerenorganisaties van CDA, PvdA en ChristenUnie. Premier Balkenende krijgt een zeven. "Hij moet er harder aan gaan trekken", meent Harry van der Molen van het CDJA. Wouter Bos en André Rouvoet krijgen van de jongerenorganisaties respectievelijk een 7+ en een 6,5.

Tevreden zijn de jongeren over de inzet van het kabinet voor het milieu. "Het is het groenste kabinet aller tijden", vindt voorzitter Michiel Emmelkamp van de Jonge Socialisten.

Over de chemie in het kabinet zijn de drie voorzitters niet optimistisch. Er moet nog veel gebeuren om het kabinet tot een succes te maken. De Jonge Socialisten zijn kritisch over het PvdA-gehalte van het beleid. Michiel Emmelkamp: "Een echte PvdA-visie zit er nog niet écht in en bestaat vooral uit wat losse puntjes."

 

Bron: Netwerk

« Terug

Reacties op 'Politieke jongeren geven Vogelaar een onvoldoende (Netwerk)'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2008

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari