Politieke jongeren zinnen op boycot opening Spelen

donderdag 24 juli 2008 14:01

(Novum) - De openingsceremonie van de Olympische Spelen in China moet worden geboycot vanwege de mensenrechtensituatie in het land. Dat vinden de politieke jongerenorganisaties van CDA, PvdA, ChristenUnie, D66 en SGP. Zij hebben hiertoe een petitie ondertekend op noshow080808.nl.

Voorzitter IJmert Muijlwijk van Perspectief, de jongerenafdeling van de ChristenUnie, vindt niet dat ook de sporters moeten thuisblijven. "Sporters moeten vooral gaan sporten. Politici moeten deze unieke kans aangrijpen om een duidelijk signaal af te geven aan de Chinese regering om vaart te zetten achter het verbeteren van de mensenrechten."

Het is de vraag of de oproep van de aspirant-politici resultaat heeft. De jongeren van het CDA dienden twee weken geleden op het partijcongres een resolutie in van vergelijkbare strekking. Een meerderheid van de CDA-leden stemde die vervolgens weg. De andere twee regeringspartijen PvdA en ChristenUnie congresseren dit weekeinde. Verwacht wordt dat de Jonge Socialisten en PerspectieF het voorbeeld van het CDJA zullen volgen.

Bron: http://www.dag.nl/1079610/NIEUWS/Artikelpagina-Nieuws/Politieke-jongeren-zinnen-op-boycot-opening-Spelen.htm

« Terug

Reacties op 'Politieke jongeren zinnen op boycot opening Spelen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2008

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari