PerspectieF komt met plan ‘Ondernemingscoach voor jonge boeren’

635535845925920017-tjn-1206-young-farmers-2-2-maandag 11 juli 2016 15:56

Nederlandse agrariërs bevinden zich in een alsmaar moeilijker wordende positie: De markt vraagt ze voor een lage prijs kwalitatief goede producten in de markt te zetten die bij voorkeur het milieu niet schaden. Overheden reguleren tegelijkertijd streng op veiligheidsvoorschriften en kwaliteit.

"Jonge boeren die op het punt staan een maatschap aan te gaan, komen voor een moeilijke en risicovolle keuze. Hierdoor ontstaat het gevaar van een krimpende agrarische sector die op den duur zelfs onze voedselvoorziening onder druk zal zetten", stellen projectleiders Annemarie de Bruin en Jetske Gerkema.

Dit jaar maakte de projectgroep ‘Voedsel’ van PerspectieF, ChristenUnie- jongeren, zich hard voor deze jonge boeren, die de toekomst van onze agrarische sector in handen hebben. Zij moeten de laatste zijn die ontmoedigd worden, bijvoorbeeld door strengere regelgeving, om een boerenbestaan te leven. Samen met succesvolle ondernemende en aankomende boeren en boerinnen is het plan ontstaan voor een samenwerking binnen de sector.  Het voorstel is dat jonge boeren een beroep kunnen doen op een coach – een ervaren ondernemer die hem of haar ondersteunt in de keuzes die gemaakt moeten worden met ervaring en praktische tips.

Samen met verschillende organisaties wordt dit plan verder ontwikkeld en bij de Provinciale Staten ingediend. Op dit moment zijn er gesprekken met en binnen de provincies Friesland, Overijssel en Brabant.

PerspectieF organiseerde daarnaast een brainstormmiddag op de Christelijke Agrarische Hogeschool in Dronten. Samen met de boeren van de toekomst gingen zij in gesprek over wat dit plan voor hen persoonlijk zou betekenen.

« Terug

Reacties op 'PerspectieF komt met plan ‘Ondernemingscoach voor jonge boeren’'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2016

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari