PerspectieF wil onafhankelijkere Kinderombudsman

kinderombudsmanwoensdag 10 februari 2016 08:41

Samen met de politieke jongerenorganisaties van de PvdA, CDA, D66, SGP, PvdD en GroenLinks en 80 andere organisaties roept PerspectieF de Tweede Kamer vandaag op om de onafhankelijkheid van de Kinderombudsman beter te waarborgen. Samen met de Augeo jongerentaskforce 'Aanpak van geweld tegen kinderen' nam PerspectieF het initiatief.

De commotie rondom de Nationale ombudsman van afgelopen week laat volgens de jongerenorganisaties zien dat de onafhankelijkheid van de Kinderombudsman sterk in het geding is. Volgens de letter van de wet is de Kinderombudsman in zijn werk afhankelijk van de richtlijnen en werkzaamheden die de Nationale ombudsman hem meegeeft, en die afhankelijkheid is alles behalve in het belang van kwetsbare kinderen in Nederland.

In het kinderrechtenverdrag van de VN dat door Nederland is ondertekend, staat dat ieder land een Kinderombudsman behoort te hebben. In andere Europese landen zoals Noorwegen heeft de Kinderombudsman zijn eigen taken en bevoegdheden en werkt hij met een eigen budget en met eigen medewerkers. De onafhankelijkheid van de Kinderombudsman is daar goed in de wet geregeld.

PerspectieF wil daarom dat de 'Wet Nationale Ombudsman' zo snel mogelijk goed wordt herzien en roept politieke partijen in de Tweede Kamer op om de Kinderombudsman het mandaat te geven om - net zoals elke Nederlandse volksvertegenwoordiger - zonder last of ruggespraak te kunnen werken.

De NOS heeft eerder al bericht over onze oproep aan de Kamer:
http://nos.nl/artikel/2085918-kinderombudsman-moet-onafhankelijker-zijn.html

Meer weten over de jongerentaskforce 'Aanpak van geweld tegen kinderen'? Bekijk hun website!

Wil je zelf ook meedoen met onze politieke acties? Stuur een mail naar politiek@perspectief.nu

« Terug

Reacties op 'PerspectieF wil onafhankelijkere Kinderombudsman'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2016

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari