Kamer bijna akkoord met Wetsvoorstel PerspectieF

Screenshot kamerdebat jongerencontract(2)woensdag 03 februari 2016 15:55

Dinsdag 3 februari vond in de Tweede Kamer een debat plaats over het initiatiefwetsvoorstel Jongerencontract. Een initiatief bedacht door PerspectieF en uitgewerkt door Carola Schouten, Tweede Kamerlid van de ChirstenUnie. PerspectieF was aanwezig bij het debat.

Het Jongerencontract geeft jongeren tot en met 27 de mogelijkheid om tijdelijke huurcontracten aan te gaan. Gemeenten reserveren een aantal woningen waarin jongeren voor vijf jaar met een eventuele verlening van twee jaar kunnen wonen. Gedurende deze huurperiode van vijf jaar kunnen jongeren inschrijfduur opbouwen bij reguliere sociale huurwoningen of wanneer daar de mogelijkheid voor is een huis kopen.

Tijdens het debat kwamen er veelal positieve geluiden van verschillend fracties. Zo worden volgens de PVDA kansloze groepen geholpen waar zij erg over te spreken zijn. Vaste huurcontracten moeten volgens hen het uitgangspunt zijn, maar wanneer tijdelijke huurcontracten hier beter passen is dat ook goed. Volgens de VVD is de wet een goede kikstart en het CDA gaf aan dat er door de wet meer kansen komen voor jongeren die op zoek zijn naar een woning.

PVV moet nog in beraad over het initiatiefwetsvoorstel, want zij geven aan dat de wet ook mogelijkheden geeft aan statushouders om gemakkelijker aan een woning te komen. Ook SP was minder enthousiast. De wet pakt het probleem volgens hen niet bij de kern aan.

De bedenker van het wetsvoorstel, Matthijs de Snoo, reageert naar aanleiding van het debat positief: “Mooi om positieve geluiden te horen vanuit de Tweede Kamer op het initiatiefwetsvoorstel Jongerencontract. Ik heb goede hoop dat de wet er door komt”. Ook de voorzitter van het debat was positief: “Het lijkt allemaal wel eens goed te komen, maar dat zullen we dinsdag zien”. Volgende week dinsdag, 9 februari, wordt het initiatiefwetsvoorstel Jongerencontract in stemming genomen. Kijk je dan mee? Zie dinsdag de LiveStream van de Tweede Kamer.

Meer weten over het Jongerencontract? Meedoen met acties en plannen van PerspectieF? Kijk even bij vacatures of neem contact op via politiek@perspectief.nu

« Terug

Reacties op 'Kamer bijna akkoord met Wetsvoorstel PerspectieF'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2016

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari