Succesvol Jasje Dasje event: in gesprek over goed onderwijs

15400382_233564720413908_2408594741138766426_ndonderdag 08 december 2016 09:09

Op woensdagmiddag 7 december organiseerde de ChristenUnie in nauwe samenwerking met PerspectieF een Jasje Dasje event in de Tweede Kamer. Meer dan 100 bestuursleden van 40 christelijke studentenverenigingen uit heel Nederland waren op uitnodiging van Eppo Bruins aanwezig om na te denken over goed onderwijs. In deelsessies werden drie thema's uitgediept: identiteit in het onderwijs, kwaliteit van het onderwijs en ruimte voor extra activiteiten naast het onderwijs. Onder leiding van Jarin van der Zande, Annika van de Belt en Dico Baars discussieerden de deelnemers over deze thema's en benoemden ze concrete actiepunten, die opgepakt gaan worden door de ChristenUnie in de Tweede Kamer.

Ruimte voor religie
Een aantal bestuursleden gaf een belangrijk signaal af over de ruimte voor religie op universiteiten en HBO-instellingen. Sommige religieuze studentenverenigingen lijken soms bewust te worden achtergesteld, omdat er voor heen geen plek is. Jarin van der Zande, voorzitter PerspectieF: "Dit speelde een tijdje geleden bij de christelijke studentenverenigingen op de TU Eindhoven. Zij kregen geen ruimte meer in het nieuwe gebouw 'De Bunker' vanwege de identiteit van hun vereniging. Verschillende studentenverenigingen gaven aan dat dit ook op hun instelling speelt. PerspectieF wil samen met de ChristenUnie strijden voor de plek van religie op de universiteit."

Jongeren uit de schulden
Dico Baars, vicevoorzitter PerspectieF, presenteerde aan het einde van de middag een handleiding om een workshop over het thema schulden te organiseren. Jongeren kampen helaas steeds vaker met schulden door oplopende telefoonkosten of hoge huren. Het leenstelsel werkt een schuldenvrije start aan de arbeidsmarkt ook niet bepaald in de hand. PerspectieF wil daarom dat het financieel bewustzijn onder jongeren vergroot wordt en vroeg dan ook commitment aan de studentenverenigingen om de workshop over schulden minimaal één keer in hun eigen vereniging te organiseren.  

« Terug

Archief > 2016

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari