PerspectieF biedt eigen koffertje aan

koffertje perspectief 2016maandag 19 september 2016 23:25

Op de derde dinsdag van september is het traditioneel Prinsjesdag. Koning Willem-Alexander spreekt de Troonrede uit en opent hiermee het werkjaar van de Eerste en Tweede Kamer. Op een dag vol met tradities kan dé PerspectieF-traditie uiteraard niet ontbreken: ieder jaar biedt het bestuur van PerspectieF een eigen koffertje met ludieke attributen aan de kamerleden van de ChristenUnie aan. Voorzitter Jarin van der Zande: "Het is waardevol dat de ChristenUnie ruimte biedt aan jongeren, zodat zij op een dag als Prinsjesdag ook hun stem kunnen laten horen."

Ook dit jaar presenteert PerspectieF op deze manier haar drie speerpunten: vrijheid, jonge veteranen en jongeren uit de schulden. Dico Baars, bestuurslid politiek: "Een rode draad die door onze speerpunten loopt, is 'recht doen'. Een voorbeeld van 'recht doen' is het opkomen voor kwetsbare jongeren, die in de schulden zitten. Door juist hen een perspectief te bieden op een hoopvolle toekomst, kunnen we voor hen echt het verschil maken." 

De volgende attributen biedt PerspectieF in het koffertje aan: 

Grondwet
Het eerste speerpunt van PerspectieF draait om het thema vrijheid. Een actueler thema valt niet te bedenken: denk maar bijvoorbeeld aan de discussie over de financiering van het bijzonder onderwijs, zoals Arjan Lubach dat op zondag 18 september weer aan de kaak stelde. PerspectieF wil opkomen voor de vrijheid van onderwijs. Alle vormen van onderwijs zijn immers bijzonder! Daarom biedt PerspectieF de kamerleden van de ChristenUnie een boekje met daarin de grondwet aan, met een dikke streep onder artikel 23! 

Baret
Defensie is het tweede speerpunt van PerspectieF. Het thema defensie en ChristenUnie zijn goede vrienden. De ChristenUnie lijn is altijd geweest dat een solide krijgsmacht niet kan ontbreken. Specifiek vraagt PerspectieF aandacht voor jonge veteranen. Door het grote aantal buitenlandse missies stijgt het aantal jonge veteranen. Er zijn voor hen ook een aantal (soms missie gebonden) verenigingen, waar ontmoeting centraal staat. Uit een studie blijkt dat jonge veteranen behoefte hebben aan erkenning van hun werk, aan ontmoeting en aan nazorg. Hoeveel weet men eigenlijk nog van het leger? Krijgen jonge veteranen wel de erkenning en waardering voor hun werk? En is hun nazorg eigenlijk wel goed geregeld?

Lege portemonnee
Jongeren uit de schulden is het derde speerpunt. Jongeren en schulden, het is helaas een urgent probleem. Openstaande rekeningen bij de zorgverzekeraar, onbetaalde boetes of achterstanden bij de Belastingdienst: bijna 20% van de 18- t/m 24-jarigen heeft hiermee te maken. Daarnaast zijn ook jongeren met een beperking of een ziekte, die door veranderende regelgeving schulden opbouwen. Voor deze kwetsbare groepen wil PerspectieF een stem zijn! 

Het bestuur van PerspectieF biedt het jaarlijkse koffertje aan. #trots #teamwork #Prinsjesdag

Een foto die is geplaatst door PerspectieF (@cujongeren) op 20 Sep 2016 om 11:25 PDT

« Terug

Archief > 2016

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari