Studentenverenigingen krijgen bezoek van PerspectieF

standaardmaandag 18 februari 2008 16:26

De commissie Maatschappelijke Bewustwording is bezig met een serie bezoeken aan studentenverenigingen om jongeren enthousiast te maken voor PerspectieF en politiek in het algemeen. De eerste vijf bezoeken hebben inmiddels plaatsgevonden. Op 9 januari werd er afgetrapt bij studentenvereniging Vegetist in Breda.


Lysette Klop hield een bijbelstudie over ‘Politiek in de Bijbel’. Vervolgens vertelde Trineke Palm over christelijke politiek in Nederland; waar staan de christelijke Nederlandse partijen ChristenUnie, de SGP en het CDA nu voor? En wat is de rol van de politieke jongeren organisaties? Na een pauze, waarin Lysette nog wat studenten probeerde actief te maken voor de ChristenUnie Tilburg, werd er aan de hand van stellingen gedebatteerd. Dit leidde zelfs tot een overloper, die halverwege het debat zó overtuigd werd door de tegenpartij dat hij van mening veranderde. Deze eerste avond was beslist niet perfect, maar we hopen dat ons enthousiasme voor de christelijke politiek en voor PerspectieF zichtbaar is geweest.

 
15 januari trok de commissie Maatschappelijke Bewustwording richten het zuiden van het land, om een avond te verzorgen bij Ichtus Maastricht, die voor deze avond ook Navigators Maastricht had uitgenodigd. Een leuke reactie naar aanleiding van deze avond is:’er is sinds tijden niet meer zolang nageborreld.’

31 januari zochten we het andere uiterste op; een bezoek aan It Bernlef Ielde in Leeuwarden. De opkomst was hier, helaas, aan de lage kant. Maar met de aanwezigen ontstond er een goed gesprek over christelijke politiek.

6 februari bezochten Judith Bouma en Trineke Palm Ichtus Rotterdam. Nadat Judith Bouma en Trineke Palm mochten genieten van een lekkere en gezellige maaltijd, werd de avond gestart. Omdat veel studenten van deze vereniging een studie wat betreft gezondheid doen (HBO-V, geneeskunde), hebben we het tweede deel van de avond ook een stelling over de medische ethiek ingebracht, namelijk: de overheid moet zich niet bemoeien met kwesties rond leven en dood van haar burgers.

12 en 19 februari staat Ichtus Utrecht op het programma. Daar is PerspectieF gevraagd een studiekring over christelijke politiek te leiden. De eerste avond lijkt op het programma zoals die bij alle studentenverenigingen wordt gehouden. Op de tweede avond is het de bedoeling dat vertegenwoordigers van het CDJA Utrecht en de ChristenUnie Utrecht aanwezig zijn.

In de komende maanden staan er ook nog zo’n 6 studentenverenigingen op het programma. En in september begint er uiteraard een nieuw seizoen met nieuwe kansen voor studentenverenigingen die willen nadenken over  christelijke politiek.

 Om aan de vraag van studentenverenigingen te kunnen voldoen, zijn we nog hard op zoek naar mensen die (in tweetallen) zo’n één keer per maand een avond op bezoek willen bij een studentenvereniging. Ook willen we gaan starten met het bezoeken van middelbare scholen.

Ben je geïnteresseerd in politiek en vind je het niet erg om voor een groep te staan? Dan zijn we op zoek naar JOU!

Heb je interesse, of wil je meer informatie over de commissie Maatschappelijk Bewustwording? Neem dan contact op met Trineke Palm: trinekepalm@solcon.nl

« Terug

Reacties op 'Studentenverenigingen krijgen bezoek van PerspectieF'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2008

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari