Werkgroep Onderwijs bezoekt Eerste- en Tweede Kamer

wg-onderwijs-remmeltdeboerdinsdag 03 juni 2008 19:46

Na een geslaagd bezoek aan de Tweede Kamer vorig jaar november ging de werkgroep Onderwijs op dinsdag 27 mei opnieuw naar Den Haag. Daar brachten ze een bezoek aan zowel de Eerste- als de Tweede Kamer. Na het bijwonen van het debat over gratis schoolboeken heeft de werkgroep kennisgemaakt met de leden van de Eerste Kamer-fractie en gesproken over onder meer de functie van de Eerste Kamer. Uiteraard kregen we op deze manier ook een kijkje in de keuken over hoe het er aan toe gaat bij zo’n belangrijk en niet vooraf in te schatten debat.

's Middags hebben we vanaf de publieke tribune een deel van het debat van de Eerste Kamer met staatssecretaris Bijleveld bijgewoond over het wetsvoorstel voor gratis schoolboeken. Helaas waren we, door de veiligheidsmaatregelen en een overvolle tribune (aldus de portier -maar wij vragen ons af wat hun definitie van vol is, er was nog ruim voldoende plaats-) net te laat om ons ‘eigen' kamerlid Remmelt de Boer (zie foto) te horen spreken.

Na een avondmaaltijd in het restaurant van de Tweede Kamer hadden we een afspraak met Steven Datema (Beleidsmedewerker bij de ChristenUnie) en Ed Anker (Tweede Kamerlid). We hebben met hen gesproken over verschillende onderwerpen op het gebied van onderwijs, zoals onderwijsvernieuwing, de rol van de inspectie, zorgleerlingen, toetsing, thuisonderwijs en de financiering van het hoger onderwijs. Ook had Ed nog een specifieke vraag aan ons mbt een debat dat hij binnenkort moet voeren, waarin wij hem graag van advies voorzagen. Hierna volgde nog een rondleiding door het gebouw van de Tweede Kamer en de kamers van de ChristenUnie-fractie, waar we Arie Slob (fractievoorzitter) nog tegen het lijf liepen. 
 
Het samen met de Tweede Kamer-fractie nadenken en spreken over onderwijs was interessant en gaf ook nieuwe inzichten en thema's om de komende tijd over na te denken (en hopelijk ook andersom!). Daarnaast was het aansprekend om rond te lopen in het centrum van de Nederlandse politiek en staatsgeschiedenis. Afgesproken is dat de werkgroep Onderwijs in het najaar opnieuw naar de Tweede Kamer zal gaan om de dan actuele onderwijszaken door te spreken. Ook werden we van harte uitgenodigd om nog eens de Eerste Kamer-fractie met een bezoek te vereren. Al met al was het een zeer geslaagde middag en avond!

« Terug

Reacties op 'Werkgroep Onderwijs bezoekt Eerste- en Tweede Kamer'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2008

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari