Pleeschrobben op Opwekking positief ontvangen

opwekking-grootvrijdag 16 mei 2008 17:22

Afgelopen pinksterweekend was een aantal leden van PerspectieF aanwezig op de pinksterconferentie van Stichting Opwekking in Biddinghuizen. Op dit grote evenement waar enkele duizenden christenen samen kwamen om de uitstorting van de Heilige Geest te vieren, waren PerspectieF-ers niet alleen aanwezig met een stand, maar staken ze ook de handen uit de mouwen door de toiletten drie maal daags schoon te maken.

In ruil voor het schoonmaken van de toiletten tegenover de hoofdtent van de pinksterconferentie, mocht PerspectieF een zogenaamde 'pleepaper' ophangen op die toiletten. Op die geplastificeerde A3-tjes stonden onder andere korte artikeltjes over het waarom van het pleeschrobben van de ChristenUnie-jongeren, maar ook over activiteiten van de Commissie Maatschappelijke Bewustwording, de Commissie Internationaal, de Leiderschapstraining en over het feit dat je kennelijk 'niks over seks mag zeggen als je zelf nog maagd bent', zoals Rogier Havelaar moest ondervinden in de uitzending van het televisieprogramma Spuiten en slikken over de beruchte pornofilm Deep Throat.

De PerspectieF-ers die zich drie keer op een dag in het zweet werkten om de 60 aan hen toe vertrouwde toiletten schoon te houden en van voldoende toiletpapier te voorzien, kregen veel complimenten voor hun inzet. Ook lieten veel van de conferentiegangers weten dat de toiletten die door PerspectieF-ers waren schoongemaakt de schoonste op het hele conferentieterrein waren.

Ook bij de stand op de informatiebeurs van Opwekking, die PerspectieF gezamenlijk met de ChristenUnie gebruikte, kwamen veel positieve reacties op het pleeschrobben. Er werden veel gesprekken gevoerd met geinterresseerde jongeren en er werden 16 nieuwe leden voor PerspectieF geworven, waarvan een aantal zich aanmelde als combilid.

PerspectieF was niet alleen aanwezig op de pinksterconferentie om leden te werven, maar ook om het gesprek aan te gaan met mensen en om de naamsbekendheid te vergroten. De originele en onderscheidende actie van het schoonmaken van de toiletten heeft daar duidelijk aan bij gedragen, een geslaagd idee dus.

Eind april was PerspectieF ook al aanwezig met een stand op het Soul Survivor Festival op Strand Nulde, waar een barbecue werd georganiseerd in samenwerking met Beter Uit Reizen. In augustus is PerspectieF weer van de partij op het Flevo Festival in Busloo, bij Apeldoorn.

Bekijk hier de foto's

« Terug

Reacties op 'Pleeschrobben op Opwekking positief ontvangen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2008

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari