PerspectieF'er draagt column voor over vergrijzing

standaardmaandag 07 april 2008 15:34

Op vrijdag 4 april hield het wetenschappelijk instituut van de ChristenUnie een symposium met de titel ‘Arbeid en Zorg’. Eén van de thema’s was vergrijzing. Om de discussie op gang te brengen droegen zowel een ‘jongere’ als een ‘oudere’ een column voor. IJmert Muilwijk heeft zich als politiek commissaris economie voor PerpspectieF verdiept in de het vergrijzingvraagstuk. De kern van zijn column was dat er snel maatregelen genomen moeten worden om de hoger wordende kosten van de zorg en AOW op te kunnen vangen.

Voorkomen van problemen is namelijk beter dan genezen.

Ook moeten we uitkijken dat er zich geen strijd tussen de verschillende generaties af gaat spelen. Via belastingen betaalt de huidige generatie werkende een groot deel van het inkomen van 65+’ers. Op zich een goed systeem. Het moet echter niet zo zijn dat die belastingdruk zo hoog wordt dat de werkende hier onderdoor gaan. Het is zoeken naar een gepaste balans.

Over een aantal weken zal PerspectieF een scripta uitbrengen over de verzorgingsstaat. Hierin zal het vergrijzingvraagstuk verder uitgewerkt worden met daarbij de gepaste oplossingen.

Lees hier de column.

« Terug

Reacties op 'PerspectieF'er draagt column voor over vergrijzing'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2008

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari