ChristenUnie-jongeren: Job Cohen Engel van het jaar

vrijdag 15 januari 2010 10:55

Job Cohen is door PerspectieF, de jongerenorganisatie van de ChristenUnie, uitgeroepen tot Engel van het jaar. De burgemeester van Amsterdam krijgt deze onderscheiding vanwege het verwerpen van een motie van de Amsterdamse gemeenteraad om organisaties met een levensbeschouwelijke visie geen werk meer aan te besteden.

Ook roemen de jongeren Cohen om zijn inzet voor de prostituees in Amsterdam. De ‘Engel van het jaar-award’ is een prijs van de ChristenUnie-jongeren voor de politicus die zich het afgelopen jaar heeft ingezet voor christelijke idealen maar  zelf geen vertegenwoordiger is van een christelijke partij. Eerder wonnen Hans van Baalen (VVD),  Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) en Jeroen Dijselbloem (PvdA) en Hans Wiegel (VVD) de prijs.

PerspectieF-voorzitter IJmert Muilwijk roemt Cohen omdat hij voet bij stuk heeft gehouden en niet mee is gegaan met de gemeenteraad die de christelijke organisaties liever zag gaan dan komen. Muilwijk: “Cohen ziet in dat je christelijke organisaties niet op basis van hun levensbeschouwing tegen kunt houden om werk te verzetten in de samenleving. Het is geruststellend dat een kopstuk van de PvdA hiermee aantoont oog te hebben voor levensovertuiging”.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie-jongeren: Job Cohen Engel van het jaar'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2010

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari