Politieke jongeren pleiten voor vrijheid en democratie in Wit-Rusland

k.jpgmaandag 27 december 2010 15:53

PerspectieF, JOVD, Jonge Democraten, CDJA, SGP-jongeren, Rood (SP-jongeren), DWARS (GroenLinkse jongeren) en de Jonge Socialisten ondertekenen een petitie voor vrijheid en werkelijke democratie in Wit-Rusland. Ze roepen op tot onmiddellijke en onvoorwaardelijke vrijlating van de gearresteerde leiders en tot respect voor democratische normen en procedures.

Op 19 december hield de Wit-Russische Republiek presidentiële verkiezingen. De verkiezingen werden gehouden in een gespannen klimaat met weinig ruimte voor vrijheid van meningsuiting en een eerlijke verkiezingsprocedure. Na afloop van de verkiezingen zijn honderden politici van de oppositie, journalisten en activisten in elkaar geslagen en gearresteerd tijdens de grootschalige bijeenkomst op het Onafhankelijkheidsplein in Minsk.

Gelet op het grote aantal gevallen van fysieke verwondingen, arrestaties en verdwijningen van oppositieleiders in Wit-Rusland, hebben de politieke jongerenorganisaties grote zorgen over het democratische gehalte van het verkiezingsproces in Wit-Rusland. Ze verzoeken de Wit-Russische autoriteiten om onmiddellijke en onvoorwaardelijke vrijlating van de gearresteerde leiders en om respect voor de democratische normen en procedures.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
PETITION6,9 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'Politieke jongeren pleiten voor vrijheid en democratie in Wit-Rusland'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2010

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari