Moedige Moeders Helden van Brabant 2009/2010

IMG_8179woensdag 10 februari 2010 20:17

Afgelopen zaterdag 6 februari was de jaarlijkse jongerenavond van de ChristenUnie-jongeren in Brabant met stevige politieke discussies, cabaret en de Held van Brabant prijs 2009/2010.

Almkerk, 6 februari: Tijdens de jaarlijkse jongerenavond van de ChristenUnie jongeren in de Pomp in Almkerk zijn de Moedige moeders uitgeroepen tot Helden van Brabant 2009/2010. De “Held van Brabant” is een waarderingsprijs van de ChristenUnie jongeren in Brabant die vrijwilligers de aandacht en erkenning willen schenken die zij verdienen voor het goede werk dat zij doen. De Moedige Moeders zijn het meest genomineerd door de jongeren in Brabant en daarom krijgen zij de prijs voor 2009/2010.

Als motivatie stellen de ChristenUnie-jongeren: “De Moedige Moeders leveren een belangrijke bijdrage in de strijd tegen verslavingen onder jongeren. Zij willen voorkomen dat jongeren aan drugs en drank verslaafd raken. Dit doen zij door voorlichting en het creëren van aandacht voor het maatschappelijke probleem. Vanwege dit belangrijke werk zijn de Moedige Moeders de Helden van Brabant voor 2009/2010.”

Namens de organisatie Moedige moeders nam Dinie Schouten de prijs in ontvangst; “Wij zijn erg blij met deze prijs. Wij hadden eerlijk gezegd wel de moed al een beetje opgegeven dat de overheid, politie en andere organisaties het signaal dat wij afgeven zouden oppakken. Wij hopen dat deze prijs kan helpen en een nieuwe impuls zal geven aan de aandacht voor verslavingen”

Verslavingen worden nog vaak onderschat en ontkend “onze jongeren of kinderen doen dat niet” en de Moedige Moeders willen daar verandering in brengen; erkennen dat het probleem bestaat is een belangrijke stap in het bestrijden van verslavingen. Ook ondersteunen zij jongeren die al verslaafd zijn.

Eerder kregen de Buurtbuschauffeurs (2007/2008) en de Voedselbank (2008/2009) de waarderingsprijs.

Tijdens de goed bezochte avond werd er verder ook gediscussieerd door jongeren met ChristenUnie TweedeKamerlid Ed Anker, Statenlid Hermen Vreugdenhil en lokale ChristenUnie kandidaten uit Aalburg, Woudrichem en Werkendam over thema’s als leeftijdsgrens voor drankconsumptie en subsidies aan christelijke organisaties. De avond werd afgesloten met een cabaretshow. 

Prijs wordt uitgereikt aan de moedige moeders.

Jongeren luisteren naar Ed Anker.

Hermen Vreugdenhil en Ed Anker in gesprek.

« Terug

Reacties op 'Moedige Moeders Helden van Brabant 2009/2010'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2010

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari