Bestuurslid Politiek Binnenland stelt zich voor

Maarten van Ooijenwoensdag 16 juni 2010 19:17

Afgelopen zaterdag 12 juni is Maarten van Ooijen tijdens de halfjaarlijkse Algemene Ledenvergadering van gekozen als bestuurslid politiek binnenland. Hieronder stelt hij zichzelf kort voor.

Mijn naam is Maarten van Ooijen, ik ben twintig jaar oud en woon in Kesteren. Vanaf september hoop ik op kamers te gaan in Utrecht, waar ik ook studeer. Ik volg daar de opleiding sociologie. Naast mijn studie ben ik nog actief binnen de jeugd van onze kerk en loop ik in verband met mijn studie 1 á 1,5 dag in de week stage als docent maatschappijleer.

Sinds vorig jaar ben ik lid van de ChristenUnie en PerspectieF. Dat kwam naar voren toen ik na het eerste jaar tijdens mijns studie veel tijd over had om er iets anders naast te pakken. Omdat de link tussen de politiek en mijn studie niet zo groot is besloot ik de politiek eens van binnen te gaan bekijken – zodoende werd ik lid van de vereniging. Ik mocht in die tijd campagneleider worden naar de gemeenteraadsverkiezingen toe. Omdat ik het erg naar me zin had, heb ik na die tijd besloten verder te willen met PerspectieF, en zodoende mag ik nu bestuurslid Politiek binnenland worden.

Waar ik me binnen PerspectieF vooral voor wil inzetten zijn twee zaken. Allereerst wil ik graag een aantal hete hangijzers binnen de politieke werkgroepen beetpakken om er goede oplossing voor te bedenken. Ik denk dan bijvoorbeeld aan de toenemende mate van individualisering in onze samenleving. Ten tweede wil ik graag dat de politieke werkgroepen een mooie speeltuin zijn voor mensen die van binnenuit de politiek willen bekijken en beïnvloeden.

« Terug

Reacties op 'Bestuurslid Politiek Binnenland stelt zich voor'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2010

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari