Uitnodiging discussieavond Jeruzalem

israelwoensdag 14 april 2010 17:58

Op donderdagavond 22 april organiseren vredesorganisatie IKV Pax Christi en PerspectieF een discussiebijeenkomst over Jeruzalem. Deze stad neemt voor Joden en Christenen een bijzondere positie in, maar vormt tegelijk een moeilijke obstakel in het vredesproces tussen Israël en de Palestijnen. Jeruzalem is de hoofdstad van Israël, maar ook de Palastijnen zien vanuit hun geschiedenis Jeruzalem als hun hoofdstad. Binnen het Islamitische geloof neemt Jeruzalem ook een belangrijke plaats in.

De verschillende groepen hechten dus sterk aan Jeruzalem. Dit maakt de positie van Jeruzalem tot een groot twistpunt in de al jaren durende vredesbesprekingen. Maar moet het geloof wel reden zijn om zo vast te houden aan Jeruzalem, of zou ieders godsdienst juist reden moeten zijn om zich maximaal in te zetten voor het bereiken van vrede en een leefbare omgeving?

Sarah Kreimer, directeur van Ir Amim, zal als gastspreekster hier haar visie over geven. Ir Amim is een Israëlische organisatie die zich actief bezig houdt met de relatie tussen Israëliërs en Palestijnen in Jeruzalem. Het doel is om een leefbare stad te krijgen, waar mensen respectvol met elkaar om gaan. De grote vraag is alleen hoe dit bereikt kan worden. Tijdens de avond krijgen de aanwezigen ook ruim de gelegenheid om met Sarah Kreimer en met elkaar hierover de discussie aan te gaan.

De discussieavond op donderdag 22 april zal om 19.30 uur beginnen. De bijeenkomst wordt gehouden in een zaal op het hoofdkantoor van IKV Pax Christi. Het kantoor van IKV Pax Christi ligt in het winkelcentrum Hoog Catharijne, Godebaldkwartier 74 te Utrecht. Dit is vlak bij het centraal station van Utrecht en uitstekend met het openbaar vervoer te bereiken. Een routebeschrijving is hier te vinden op de website van IKV Pax Christi.

Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de discussiebijeenkomst. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Niels Kruithof (bestuurslid politiek buitenland) via politiekbuitenland@perspectief.nu of 06-15906939.

« Terug

Reacties op 'Uitnodiging discussieavond Jeruzalem'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2010

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari