PerspectieF Urk timmert aan de weg

woensdag 07 januari 2004 00:00

2004

Zo, de dagen van veel kerkgang, kerstpakketten, vleesbonnen, vuurwerk en goede wensen zijn weer achter de rug. Nu gaan we er weer met frisse moed tegenaan in 2004. We weten niet wat het brengt, gelukkig weten we wel Wie de toekomst brengt, dat geeft moed! PerspectieF vindt vooreerst werk, welzijn en vrije tijd belangrijk.


Werk
Urk heeft de visserijmaatregelen weer overleefd, al zullen sommige bedrijven het hoofd net boven water houden of omvallen. Vangstrechten gaan omlaag en onkosten omhoog. Een joods gezegde luidt: ‘In het bedrijfsleven zijn twee dingen nodig: de zegen van Boven en..... een slimme accountant!’ Er zit wat in! PerspectieF heeft sterk haar geluid laten horen. In Den Haag en zelfs in Brussel weten ze wie we zijn. De gevreesde 40% reductie ging niet door, maar 17% is voor verschillende bedrijven te veel. Het wordt tijd voor een nog sterkere lobby en een professioneel visplan. PerspectieF wil daaraan meehelpen!

Vandaag komen ChristenUnie Kamerlid Arie Slob en ChristenUnie Hoofd Eurofractiemedewerker Leon Meijer op uitnodiging van wethouder Johannes Koffeman, op Urk om te kijken bij Northseafood en bij Metz. Ook PerspectieF zal hierbij zijn om aan de ene kant haar zegje te doen en aan de andere kant te leren van mensen die al veel langer politiek actief zijn. PerspectieF wil een sterke visie ontwikkelen over werkgelegenheid op Urk. Waar mogelijk willen we de belangen van Urk verdedigen en tegelijkertijd leren hoe we Urk economisch sterker kunnen maken. We zijn nu te eenzijdig afhankelijk zijn van vis. We hebben een prachtige sector, maar Urk wordt groter en de vissector kleiner. Meer diversiteit, andersoortige bedrijven en industrie, is daarom nodig, wanneer we als jongeren in de toekomst mee willen blijven doen.

Welzijn en verslaving
We hebben de verhalen allemaal gelezen in de Eindejaarskranten. Er zijn mensen die aandacht en hulp nodig hebben op Urk, ook jongeren van onze leeftijd. PerspectieF heeft goed contact met Stichting Waypoint, herkent zich in hun fundament en wil deze stichting politiek steunen. Ook zijn we met het landelijk bureau van de ChristenUnie bezig om beleidsplannen en ervaring uit andere gemeenten te krijgen, waar we onze winst mee kunnen doen.

Wij kunnen het niet alleen. Jeugd van Urk, help ons mee en stuur een mailtje naar perspectief_urk@hotmail.com met al je vragen, keiharde kritiek of commentaar. Laat je stem aan ons horen!

Dit artikel is een maandelijkse PerspectieF rubriek is die we vrij mogen vullen in de lokale krant.

« Terug

Reacties op 'PerspectieF Urk timmert aan de weg'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2004

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

januari