PerspectieF en Gerald Troost in concert

maandag 12 januari 2004 00:00

Door Karla Derks
Fotografie: Mark Smidt

klik hier voor het fotoboek

Politiek en muziek, gaat dat samen? Volgens PerspectieF en Gerald Troost wel. En dat bewezen ze op zaterdag 20 december. Onder het thema ‘Hé, wat doe jij er aan? organiseerde PerspectieF een groot kerstconcert in het ROC ASA in Amersfoort.

Omdat ik nog nooit van Gerald Troost gehoord heb, stuurt de redactie mij naar dit concert. Want volgens hen is het zeker de moeite waard om naar hem te luisteren. Gerald Troost, zo werd mij verteld, is een jonge zanger/schrijver van gospelmuziek. Hij heeft al een aantal cd’s uitgebracht en in oktober verscheen zijn nieuwste cd. Mijn nieuwsgierigheid is gewekt.

Als ik zo tegen achten binnenkom is het al vrij druk op de informatiemarkt. Niet alleen is PerspectieF vertegenwoordigd, ook andere organisaties zijn van de partij, zoals de HGJB, Jong GMV, Christenen voor de Waarheid en het Nederlands Dagblad. Ik hang mijn jas op en loop de zaal in die bijna helemaal vol zit. Een gezellig sfeertje.

Aan het programma werkt het gospelkoor Testify mee. Het podium is dan ook het allereerst aan hen. En dat betekent niet alleen luisteren, maar ook zingen. Daarna is dan eindelijk de beurt aan Gerald. Zijn vrouw Nelinda ondersteunt hem in de zang. En de redactie heeft niets te veel gezegd. Zijn liedjes bevatten rake teksten en de boodschap is ondubbelzinnig. Zoals het nummer ‘Toevallig niet’, waarin hij zijn ongeloof over de evolutietheorie bezingt:

ik ben geboren en bedacht
door een liefdevolle kracht
ik vind mijn ware identiteit
in de God van eeuwigheid


Dan is de vloer voor André Rouvoet. André is niet alleen gekomen om Gerald te horen, waar hij naar eigen zeggen fan van is, maar ook om wat verder in te gaan op het thema van de avond ‘Hé, wat doe jij er aan?’. In een korte inleiding probeert hij om politiek dichter bij het publiek te brengen. Iedereen heeft een bijbelse opdracht gekregen om te kijken naar de ander. Met een microfoon in de aanslag loopt André enthousiast tussen het publiek om reacties in ontvangst te nemen. Wat doe jij eraan? Op de vraag op welke terreinen de ChristenUnie meer van zich moet laten horen, komen er reacties los. Op het terrein van Europa en het milieu hoort het publiek te weinig van de partij. André belooft beterschap. We zullen in de toekomst vast veel meer van hem horen.

Ten slotte neemt Gerald het podium weer over. Hij zet nog een aantal persoonlijke nummers neer, waaronder een lied waarin hij zijn gedachten rondom het sterven van zijn broertje een plek geeft. Het heeft merkbaar impact op het publiek.

Politiek en muziek gaan dus prima samen. Al met al een ontzettend leuke en leerzame avond. Leerzaam voor mij omdat ik kennis heb gemaakt met de muziek van Gerald Troost en ongetwijfeld leerzaam in politiek opzicht voor de vele fans van Gerald. André Rouvoet vatte nog kort samen dat het niet in de eerste plaats de bedoeling is om jongeren politiek actief te krijgen, maar dat het in de eerste plaats belangrijk is om als christenen de handen uit de mouwen te steken wanneer we onrecht tegenkomen. Wil jij weten of er ook zo’n avond bij jou in de buurt komt? Houd de website dan goed in de gaten!

De nieuwste dubbelCD ‘Bovennatuurlijk’ van Gerald ontvang je als je lid wordt van PerspectieF! Een leuk cadeau dus voor een vriend of vriendin.

« Terug

Reacties op 'PerspectieF en Gerald Troost in concert'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2004

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

januari