Verslag discussieavond CDJA – PerspectieF

donderdag 22 januari 2004 00:00

Discussie avond CDJA – PerspectieF
Arthur Krebbers (CDJA)

Op donderdagavond 22 januari kwamen leden van het CDJA en Perspectief samen om te discussiëren over ‘de toekomst van de Christelijke politiek’.
De avond begon met twee inleidingen over dit thema, gegeven door Arthur Krebbers (CDJA) en Peter de Kluyver (Perspectief). Hieruit bleek een principieel verschil in opvatting over de christelijke politiek. Het CDJA kiest ervoor multireligieus te zijn, om haar organisatie te verrijken en haar toekomst in een multireligieuze samenleving te waarborgen. Dit in tegenstelling tot Perspectief, die dicht bij haar oorsprong blijft en dus veel waarde hecht aan politiek, gebaseerd op de bijbel. Na een debat over deze verschillen zijn we ook gaan kijken naar de overeenkomsten in onze ideeën. Hieruit blijkt dat wij veel gemeenschappelijke standpunten hebben.
Zo zijn wij beiden van mening dat een overheid ten aller tijden een schild van de zwakkeren moet zijn. Ook erkennen wij beiden de noodzaak van investeringen in het milieu en ontwikkelingssamenwerking. Tenslotte zijn duurzaamheid en solidariteit kernbegrippen die hoog in het vaandel staan van beide organisaties.
Ook op wat meer concrete punten hebben wij overeenstemming bereikt. Zo zijn wij van mening dat de OZB niet afgeschaft moet worden, hetgeen onder druk van de VVD gaat gebeuren. Daarnaast moet Artikel 23 (vrijheid van godsdienst) absoluut niet worden geschrapt. Wij erkennen ook de noodzaak van bezuinigingen in deze moeilijke economische tijden: sociaal moet je niet alleen zijn, je moet het blijven. Daarnaast zijn wij van mening dat de overheid een sterker Openbaar Vervoer beleid moet voeren, OV moet (vooral ook buiten de Randstad) een goed alternatief worden tegenover de auto. Ook vinden wij bezuinigingen op Maatschappellijke organisaties, zoals dit kabinet momenteel van plan is, onaanvaardbaar, gezien hun belangrijke rol in de maatschappij. Daarnaast moet er naar onze mening meer aandacht worden besteedt aan de rehabilitatie van prostituees.
Al met al zijn er veel onderwerpen de revue gepasseerd en was het een levendig en interessant debat. We hebben veel kunnen leren over elkaars opvattingen en hopen in de nabije toekomst weer eens wat samen te kunnen organiseren.

« Terug

Reacties op 'Verslag discussieavond CDJA – PerspectieF'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2004

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

januari