Actie: Geef gehandicaptensporters vrij spel

donderdag 07 oktober 2004 00:00

Om op te komen voor de belangen van de gehandicapten(sporters) organiseren PerspectieF en de ChristenUnie in samenwerking met de Nederlandse Basketball Bond en Omniworld op zaterdag 30 oktober a.s. een rolstoelbasketbalwedstrijd tussen de paralympische rolstoelbasketballers en een team van bekende Nederlanders.

De Paralympische Spelen zijn weer voorbij. Deze keer kregen ze, dankzij BNN, meer aandacht dan ooit. “Geweldig, maar het kan beter!” vinden PerspectieF, de jongeren van de ChristenUnie, en de Gehandicaptenraad. Beide organisaties pleiten voor een betere reiskostenvergoeding voor sporters en hun begeleiders, aangepaste voorzieningen in sportscholen, geen bezuinigingen van de overheid op deze groep en meer reguliere televisieaandacht.

De aanbevelingen staan in het Manifest ‘Geef gehandicaptensport vrij spel’ van de ChristenUnie-jongeren en de Chronisch zieken en Gehandicapten-Raad. Jan Troost, voorzitter van de CG-raad zal het manifest op 30 oktober overhandigen aan vertegenwoordigers van de politiek: Wouter Bos (PvdA) en André Rouvoet (ChristenUnie). Zij zullen in een team van BN-ers vanuit een rolstoel strijden tegen het net uit Athene teruggekeerde Nederlandse rolstoelbasketbalteam. André Rouvoet: “De gehandicaptensport verdient beter. Daar heb ik wel wat onwennigheid tussen de wielen voor over”. Wouter Bos: “Ik hou niet van verliezen maar ben bang dat er vanavond niets anders op zit……nou ja, als de gehandicaptensport maar wint!”.

Bos en Rouvoet worden daarbij geholpen door Marc Dik (TV-presentator), Karl Noten (Nederland in Beweging), Klaas Wilting (oud-politiewoordvoerder), Joe Spinks (topbasketballer), Bart Chabot (cabaretier) en Berdien Stenberg (fluitist), die zich van hun sportiefste kant zullen laten zien. Burgemeester Annemarie Jorritsma van Almere zal het startschot geven voor de wedstrijd.

- Lees ook: Wouter Bos in rolstoel (AD)
- Lees ook: Bos en Rouvoet doen wedstrijd

Uitnodiging
De ChristenUnie, PerspectieF, de Nederlandse Basketbalbond en Omniworld Baketball nodigen pers en publiek uit om hierbij aanwezig te zijn. De toegang is gratis. Sporthal Waterwijk (wijk Waterwijk), IJsselmeerweg 48. Van 18.30 uur tot 19.50 uur. Wees wel op tijd, want het aantal plaatsen is beperkt.

Sporthal Waterwijk
IJsselmeerweg 48
1315 KS Almere
T 036-5339333

Routebeschrijving
Sporthal Waterwijk is te bereiken door vanaf de A6 afrit 3, afslag Almere-Stad West, te nemen. U bevindt zich nu op de Hogering. Rechtdoor rijden tot de afslag Waterwijk ter hoogte van de EPON-centrale. Hier rechtsaf de Markerdreef op. Direct daarna linksaf de IJsselmeerweg op. Aan het einde van deze weg aan uw rechterhand Sporthal Waterwijk.

« Terug

Reacties op 'Actie: Geef gehandicaptensporters vrij spel'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2004

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

januari