PerspectieF: “Kabinet moet investeren in maatschappelijke verantwoordelijkheid”

woensdag 22 september 2004 00:00

Persbericht

PerspectieF: “Kabinet moet investeren in maatschappelijke verantwoordelijkheid”

Het kabinet Balkenende II zegt de eigen verantwoordelijkheid te willen stimuleren, maar dit is in feite een dekmantel voor de aangekondigde bezuinigingen. Er is meer nodig om de eigen verantwoordelijkheid te stimuleren, maar het kan wel. Met deze boodschap reageert PerspectieF, de jongerenorganisatie van de ChristenUnie, op de plannen voor 2005 die dinsdag gepresenteerd zijn.

“Balkenende heeft groot gelijk dat hij meer onderlinge zorg bij de mensen wil zien, in plaats van een overheid die alles regelt”, aldus PerspectieF-voorzitter Marcel Benard. “Maar daar hoort een ander beleid bij dan nu gevoerd wordt. Burgers prikken hier terecht doorheen, want het is een dekmantel voor de grote bezuinigingen. Dit beleid is niet gericht op eigen verantwoordelijkheid, maar op zelfredzaamheid.”

Volgens de PerspectieF-er zou het kabinet meer solidariteit moeten tonen tegenover kwetsbare groepen, die niet in staat zijn om hun verantwoordelijkheid te nemen. Ook moet het hele beleid doortrokken zijn van het opbouwen van sociaal kapitaal. “Dit kan zowel in de ruimtelijke ordening, als in de gezondheidszorg en het onderwijs. Maar ook door bijvoorbeeld een sociaal-kapitaal effectrapportage, die het ‘sociaal kapitaal’ meet, aldus Benard.”

Lees ook:

- Opinieartikel in Trouw van 23 september

- Opinieartikel in Nederlands Dagblad 24 september

- ChristenUnie-jongeren demonstreren mee op 2 oktober

« Terug

Reacties op 'PerspectieF: “Kabinet moet investeren in maatschappelijke verantwoordelijkheid”'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2004

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

januari