PerspectieF volop in de media over missie naar Afghanistan

afghanistanwoensdag 26 januari 2011 18:13

Donderdag valt de beslissing in de Tweede Kamer over de door het kabinet-Rutte voorgestelde missie naar Kunduz, Afghanistan. PerspectieF is voor blijvende aanwezigheid in Afghanistan maar heeft twijfels bij de politietrainigsmissie zoals nu voorgesteld door kabinet-Rutte.

Robert Heij, voorzitter PerspectieF: “Wij hechten grote waarde aan internationale rechtvaardigheid en hebben een verantwoordelijkheid richting de Afghaanse bevolking. De regering moet garanties geven over de effectiviteit van de missie: wie leiden we op en hoe doen we dat? Ook zal het uitvalpercentage van de trainingen, nu rond de 40%, drastisch omlaag moeten. Verder is voor ons essentieel dat de Nederlanders aldaar te allen tijde vuursteun kunnen krijgen van Nederlandse troepen, wat betekent dat er meerdere helikopters benodigd zijn. Een missie naar Afghanistan laat in ieder geval onze betrokkenheid zien en kan een bijdrage leveren aan de opbouw van de Afghaanse rechtsstaat, waarbij ook godsdienstvrijheid een essentieel onderdeel is. Duidelijk is dat niets doen geen optie is. Wel moet de missie worden ingekaderd in een internationale lange termijn strategie voor Afghanistan, over 2014 heen."

 

Net als PerspectieF zijn Dwars, Groenlinkse jongeren en de Jonge Democraten in principe voor de missie, op voorwaarde dat het kabinet met extra toezeggingen komt. Vanochtend was Robert Heij samen met Eline van Nistelrooij (voorzitter Dwars) en Maarten Koning (voorzitter Jonge Democraten) te gast bij Ochtendspits.

 

Klik hieronder voor de uitzending van Ochtendspits en artikelen in het Reformatorisch Dagblad, NOS Headlines en de Volkskrant.

 

Ochtendspits

(vanaf minuut 11.00)

 

Reformatorisch Dagblad

Steun jongeren organisaties voor missie

 

NOS Headlines

Jeugd partijen voor missie

 

Volkskrant

Jong GroenLinks, D66 en CU zijn alvast vóór nieuwe missie

 

Opunie

PerspectieF pleit voor blijvende aanwezigheid in Afghanistan

« Terug

Reacties op 'PerspectieF volop in de media over missie naar Afghanistan'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2011

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari