PerspectieF organiseert Kerstbrunch voor uitgeprocedeerde asielzoekers

20111224; Asielzoekers_kleinzaterdag 24 december 2011 18:11

Vlak voor het Kerstfeest 2011 heeft PerspectieF haar laatste politieke actie van het jaar gehouden. Vanmorgen serveerde PerspectieF op een locatie in Utrecht een kerstbrunch voor uitgeprocedeerde asielzoekers. De situaties zijn vaak schrijnend. Typerend zei één van de aanwezigen: “We leven wel, maar bestaan niet”.

Rond een uur of elf stond PerspectieF met zeven jongeren op de stoep om de brunch te serveren. Dat dit geen overbodige luxe was, bleek wel uit de etensvoorraad in keuken. Bovendien konden de mannen hun verhaal doen. Hierbij kwam aan de orde dat ze graag wilden werken (maar dat is verboden), een normaal leven opbouwen en nauwelijks mogelijkheden hadden terug te gaan naar land van herkomst.

De reden waarom de meeste personen niet terug gaan naar hun land van herkomst is divers. Voor sommigen is het überhaupt geen optie, omdat het land hun niet erkent als staatsburger. Sommigen van deze asielzoekers worden zelfs bij de grens teruggestuurd. Voor anderen is het vooruitzicht daar nog slechter, zonder familie, kans op werk en family – life waardoor ze ervoor kiezen voor de illegaliteit in Nederland.

PerspectieF roept Nederland zich op hard te maken voor deze asielzoekers. Op dit moment komt de problematiek vaak op het bordje van de gemeente, en PerspectieF roept o.a. burgemeesters op zich hard te maken voor een normaal bestaan voor deze personen door noodopvang te bieden. Bovendien roept PerspectieF de minister op te zoeken naar mogelijkheden voor een flexibel vergoedingenstelsel waardoor het COA niet financieel gedwongen wordt om uitgeprocedeerde asielzoekers te verwijderen.

Het politieke manifest vind je hieronder.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Statement 'Ze leven wel, maar bestaan niet'75,0 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'PerspectieF organiseert Kerstbrunch voor uitgeprocedeerde asielzoekers'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2011

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari