ChristenUnie zet student in de kou

k.jpgwoensdag 27 april 2011 07:16

“De ChristenUnie-fractie laat de huidige student in de kou staan. De partij verandert de spelregels tijdens het spel. Totaal ongepast.” stelt Robert Heij, voorzitter PerspectieF, ChristenUnie-jongeren. Door in te stemmen met de ‘langstudeerboete’ raakt de ChristenUnie de rechtszekerheid van de huidige studenten. De ChristenUnie stemde in met het amendement de boete cohortsgewijs in te voeren, maar deze behaalde geen meerderheid. Volgens PerspectieF had de ChristenUnie daarom sowieso tegen de gehele wet moeten stemmen.

De langstudeerboete treft ook de ambitieuze student die gedurende zijn studie tijd vrijmaakt voor maatschappelijke activiteiten. Robert Heij: “Door de boete zullen studenten minder geneigd zijn zich in te zetten voor de maatschappij en zich te ontplooien door diverse nevenactiviteiten als besturen, eigen bedrijfjes of vrijwilligerswerk. Juist deze activiteiten zorgen ervoor dat de Nederlandse student meer is dan alleen zijn studie. Onbegrijpelijk dat de ChristenUnie hier geen rekening mee houdt”.

PerspectieF vindt dat er van studenten wat verwacht mag worden in de vorm van motivatie en studieresultaten. Dat kan onder andere worden bereikt door selectie aan de poort, een strengere handhaving voor de tijdstermijn van het behalen van de propedeuse of een systeem van certificering van nevenactiviteiten, waar PerspectieF eerder al voor pleitte. Heij: “Met een vroegtijdige selectie beperk je de latere uitval en houd je de gedreven student over”.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie zet student in de kou'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2011

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari