Graffiti voor geloofsvrijheid op Xnoizz Flevo Festival

Flevo 2011vrijdag 19 augustus 2011 11:38

Tijdens het Xnoizz Flevo Festival in Bussloo voeren PerspectieF en de ChristenUnie actie voor geloofsvrijheid. Wereldwijd worden christenen vervolgd vanwege hun geloof, waarbij deze week opnieuw aandacht was voor de zaak van de Pakistaanse christin Asia Bibi, die de doodstraf wacht. De ChristenUnie gaat een stille tocht organiseren om aandacht te blijven vragen voor de benarde situatie waarin zij, maar ook haar man en kinderen, zich bevinden. Kom dit weekend langs bij onze stand en 'tag' jouw tekst op het doek!

Maar ook in Nederland staat een vrije beleving en uiting van het geloof steeds meer onder druk. Regelmatig doen vertegenwoordigers van partijen als D66, PVV en VVD voorstellen om bijvoorbeeld het christelijke onderwijs op te zadelen met een acceptatieplicht. VVD-Kamerlid Hennis stelde onlangs in een interview zelfs dat artikel 6 van de grondwet, de vrijheid van godsdienst en levensovertuiging, als overbodig beschouwd kan worden.

In het najaar zal de Kamer debatteren over hoe grondrechten zich onderling tot elkaar verhouden. De ChristenUnie is een groot voorvechter van de vrijheid van godsdienst voor iedereen en overal. Om die reden komt Kamerlid Joël Voordewind op voor religieuze minderheden, waaronder vervolgde christenen, stond Esmé Wiegman op de bres voor het behoud van de rituele slacht en staat Arie Slob pal voor de grondrechten die wij kennen in Nederland.

Festivalgangers zetten hun statement met graffiti op een lange loper van wit textiel. Deze loper zal in het najaar in Den Haag worden onthuld. De ChristenUnie en PerspectieF willen jongeren met deze actie duidelijk maken hoe belangrijk en waardevol het is dat je je geloof vrij kunt uiten.

« Terug

Reacties op 'Graffiti voor geloofsvrijheid op Xnoizz Flevo Festival'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2011

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari