CHE - studenten presenteren Manifest Gameverslaving aan Joël Voordewind

manifest_kleinmaandag 25 januari 2010 21:03

Zes studenten Maatschappelijk Werk & Dienstverlening (MWD, 2e jaar) van de CHE hebben donderdag 21 januari het manifest met de titel ‘Aanpak gameverslaving naar next level’ aan Tweede Kamerlid Joël Voordewind overhandigd.

De studenten zijn vanuit hun studie MWD een project begonnen om een maatschappelijk probleem te analyseren en om vervolgens met een opdrachtgever naar een oplossing te zoeken. In dit project hebben de studenten in samenwerking met PerspectieF, ChristenUnie - Jongeren, onderzoek gedaan naar de oorzaken, gevolgen en de concrete oplossingen rondom Gameverslaving.

Na het bestuderen van verschillende gepubliceerde onderzoeken, documentaires en het enige boek over gameverslaving dat Nederland rijk is, werd het probleem geanalyseerd en een uitgebreid plan opgesteld. Aansluitend werd de opgestelde analyse omgezet in een Manifest. Samen met Daan Weststrate, Bestuurslid Politiek, werden de spreekwoordelijke puntjes op de  ´i´ gezet. Vier instanties werden benaderd om hun handtekening onder het manifest te plaatsen om het op die manier kracht bij te zetten.  

Het manifest met de titel ‘Aanpak gameverslaving naar next level’ werd op het Binnenhof aan Joël Voordewind overhandigd. Na een boeiend gesprek werd besloten de mogelijkheden te onderzoeken om Kamervragen over het onderwerp te stellen. ‘Dit maatschappelijke probleem moet aangepakt worden, we gaan dan ook zeker kijken wat de opties zijn om dit probleem in de politiek op de kaart te zetten’; aldus Joël Voordewind.

Wil je ook meedenken over dingen rondom gezondheid binnen de werkgroep van PerspectieF?
Neem dan contact op met Maaske Treurniet via gezondheid@perspectief.nu

 

 

« Terug

Reacties op 'CHE - studenten presenteren Manifest Gameverslaving aan Joël Voordewind'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2010

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari