PerspectieF slaat Spijkers met Koppen

b.jpgdinsdag 13 april 2010 13:43

Zaterdag was PerspectieF voorzitter IJmert Muilwijk te gast bij het VARA programma Spijkers met Koppen. Felix Meurders en Dolf Jansen ondervroegen IJmert en de voorzitters van de Jonge Socialisten en de JOVD over de verkiezingsprogramma’s die deze week zijn gepresenteerd.

In het debat reageerde PerspectieF zowel op het programma van de ChristenUnie als dat van de VVD en de PvdA. PerspectieF is positief over de balans van tussen investeren en bezuinigen in het ChristenUnie programma. De extra investeringen in onderwijs, veiligheid en duurzaamheid zijn keihard nodig. Tegelijkertijd moet de staatschuld in de gaten gehouden worden. De ChristenUnie wil ongeveer 16 miljard bezuinigen. Daarmee positioneert ze zich mooi tussen de PvdA, die maar 10 miljard wil bezuinigen en daarmee veel van de rekening van de crisis doorschuift naar volgende generaties,  en de VVD die 20 miljard wil bezuinigen.

Ten opzichte van de VVD was IJmert kritisch over de manier van bezuinigen: “De VVD bezuinigd zonder hart door bijvoorbeeld de ontwikkelingshulp te halveren. Op die manier worden de meest kwetsbare getroffen”. Ook de PvdA moest er aan geloven. Het sociale leenstelsel wat de partij opeens voorstaat gaat in tegen de toegankelijkheid van het hoger onderwijs. Dit terwijl we juist naar een kenniseconomie moeten.

De uitzending is hier na te luisteren.

« Terug

Reacties op 'PerspectieF slaat Spijkers met Koppen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2010

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari