PerspectieF mist hervormingen in regeerakkoord

b.jpgvrijdag 01 oktober 2010 11:17

PerspectieF juicht het toe dat er zeven maanden na de val van kabinet Balkenende IV zicht is op een nieuw bestuur. Aan de vooravond van een nieuwe kabinetsperiode is een daadkrachtig kabinet vereist dat Nederland financieel weer op orde krijgt. Daarnaast is het van belang om oog te blijven houden voor de sociaal-maatschappelijke relaties in ons land.

In het concept regeerakkoord: ‘Vrijheid en verantwoordelijkheid’ staan vooral veel beleidstechnische aspecten en blijven de echte bezuinigingen achterwege.

Robert Heij: ‘Het is goed dat belangrijke christelijke waarden gewaarborgd blijven onder dit kabinet’. Zo wordt de minimumleeftijd voor prostitutie verhoogd naar 21 jaar, het coffeeshop beleid wordt aangescherpt en de wetgeving rond koopzondagen wordt niet verruimd. Ook de vrijheid van onderwijs blijft gehandhaafd.

Het beoogde kabinet durft de hypotheekrente niet aan te pakken. ‘ Om de AOW ook voor toekomstige generaties betaalbaar te houden moet de AOW-leeftijd binnen korte termijn verhoogd worden naar 67 jaar. De in het akkoord voorgestelde hervormingen gaan niet ver genoeg.’ Robert vervolgt: ‘Bovendien ontbreekt het aan een echte visie op duurzaamheid en wordt op het ontwikkelingssamenwerkingbudget teveel gekort.’

Daarnaast leveren de bezuinigingen op het overheidsapparaat te weinig op. Heij: ‘Het is makkelijk de overheid op zichzelf te laten bezuinigen, maar de vraag is of dit op korte termijn wel zo effectief is’. Verder is de onderwijsparagraaf teleurstellend: ‘Het sociale leenstelsel voor de masterfase is geen goede ontwikkeling. Studenten vanuit lagere sociaaleconomische milieus zullen hierdoor een drempel ervaren om aan een master te beginnen’ aldus Robert.

« Terug

Reacties op 'PerspectieF mist hervormingen in regeerakkoord'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2010

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari