Bijbelprijs PvdA'er (NRC)

dinsdag 16 januari 2007 14:11

Dat komt wel goed, met die formatie tussen CDA, PvdA en ChristenUnie. Het onderling vertrouwen is zo groot tussen de partijen, dat ze elkaar al wederzijds prijzen aan het toekennen zijn. Vorige week riep de jongerenorganisatie van de ChristenUnie (Perspectief geheten) Kamerlid Jeroen Dijsselbloem van de PvdA uit tot 'Engel van het Jaar'. De jaarlijkse prijs is bedoeld "voor de politicus van een niet-christelijke partij die zich het afgelopen jaar het meest heeft laten leiden door Bijbelse waarden en normen".

Dijsselbloem kreeg de prijs omdat hij zich in maart 2006 heeft verzet tegen seksistische videoclips op muziekzenders als TMF en MTV. "Sommige clips zijn zo ranzig, zend die nou gewoon niet meer uit", zei Dijsselbloem destijds.

De christelijke jongerenorganisatie wijzigde de naam van de prijs vorig jaar van Heiden van het Jaar in Engel van het Jaar. Heiden had een te negatieve connotatie, terwijl de prijs juist positief bedoeld is. Vorig jaar kreeg VVD-coryfee Hans Wiegel de prijs uitgereikt, vanwege zijn opstelling in de discussie met toenmalig Kamerlid Ayaan Hirsi Ali over de vrijheid van onderwijs. Wiegel verdedigde artikel 23 van de Grondwet, terwijl Hirsi Ali het juist aanviel. (EK)

Bron: NRC Handelsblad, 15 januari 2007

« Terug

Reacties op 'Bijbelprijs PvdA'er (NRC)'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2007

november

oktober

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari