Jongerenafdeling voor ChristenUnie (De Stentor)

dinsdag 21 augustus 2007 19:47

ZWOLLE - Het gaat goed met de ChristenUnie, ook in Zwolle. De politieke partij is al enige tijd een van de pijlers in het Zwolse college van burgemeester en wethouders, twee Zwollenaren zitten in de Tweede Kamer (waaronder landelijk fractievoorzitter Arie Slob) en... ChristenUnie in Zwolle kan voortaan ook weer bogen op een eigen jongerenafdeling.

  Onder de (landelijk gebruikte) naam PerspectieF, lokaal met de toevoeging Zwolle, is er inmiddels een bestuur van vier personen. Vandaag presenteert de jongerenafdeling zich voor het eerst, tijdens de informatiemarkt op het Grote Kerkplein in het kader van de studentenintroductieweek.

Secretaris Martijn van Heerde (23) legt uit dat het de bedoeling is om met name via debatbijeenkomsten jongeren te interesseren voor de politiek in algemene zin en voor de ideeën van ChristenUnie in het bijzonder. Voorzitter van PerspectieF Zwolle is Marjolein Hartman. Op een bijeenkomst nog voor de laatste Tweede Kamerverkiezingen - die een groot succes werden voor ChristenUnie - met onder meer Arie Slob werd afgesproken door te pakken met het sluimerende plan voor een jongerenafdeling. De verwachting is dat er - in de doelgroep 12 tot 30 jaar - met de aanwezigheid van bijvoorbeeld Windesheim en een Gereformeerde Hogeschool voldoende draagvlak is. John van Boven, voorzitter van de raadsfractie zegt binnenkort met de jongeren van PerspectieF rond de tafel te willen.

Bron: De Stentor

« Terug

Archief > 2007

november

oktober

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari