Bestuurslid in NRC Handelsblad

donderdag 25 januari 2007 16:14

Margreet Schutte (21), vierdejaars Communicatie: "Ik doe al mee aan een traject voor christelijke managers, maar dan vanuit PerspectieF, de jongerenorganisatie van de ChristenUnie. Ik heb net het eerste gesprek gehad met mijn coach, iemand die onlangs zijn bedrijf heeft verkocht. Ik kijk met hem terug op zijn carrière. Je moet goed omgaan met de kennis van ervaren mensen.

Ik denk dat je als christen anders in je functie kunt staan. Misschien denk je bijvoorbeeld wat bewuster na over de combinatie van efficiëntie en de verantwoordelijkheid om een gezin te onderhouden. En bij een christen draait het om eerlijkheid, dat je de boel niet belazert. Ik beschouw werk als een gegeven opdracht. Luiheid is uit den boze.

Ik merk dat ik op de Christelijke Hogeschool Ede veel christelijke contacten opdoe. Zo'n netwerk is een positief bijeffect van studeren aan deze hogeschool. Als je iets nodig hebt, ken je altijd wel iemand. Ook binnen mijn kerkgemeente bestaat de ongeschreven regel dat je elkaar altijd helpt.

Ik heb twee niet-gelovigen in mijn klas. Dat weet je wel van elkaar. De hogeschool kiest bewust voor de naam 'christelijk', maar is niet angstvallig voor andersdenkenden. Je moet hier alleen niet met een antichristelijke boodschap op je T-shirt gaan rondlopen."

Dit deel verscheen in een groter artikel over o.a. de Christelijke Hogeschool Ede.

« Terug

Reacties op 'Bestuurslid in NRC Handelsblad'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2007

november

oktober

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari