ChristenUnie tevreden over regeerakkoord (RD)

donderdag 08 februari 2007 13:51

DEN HAAG - Het overgrote deel van de ChristenUnie-achterban is tevreden met het regeerakkoord dat woensdag is gepresenteerd.

Uit een poll die de ChristenUnie via internet onder haar leden houdt, bleek donderdagmorgen dat ruim 700 stemmers het resultaat voldoende vinden. Slechts 26 leden bestempelen het akkoord als onvoldoende. Een aanzienlijk deel van de duizend stemmers wilde de vraag nog niet beantwoorden, omdat de inhoud van het akkoord voor deze groep nog onvoldoende bekend is.

Ook onder de Nederlandse bevolking bestaat veel vertrouwen in de coalitie van CDA, PvdA en ChristenUnie. Twee derde van de Nederlanders ziet de nieuwe regering wel zitten. Drie weken geleden bedroeg dat percentage nog 4 procent.

De ChristenUniejongeren roepen in hun eerste reactie op het akkoord hun gelijkgezinde fractie in de Tweede Kamer op om kritisch te blijven en als coalitiepartij het eigen geluid van de partij naar voren te blijven brengen. De jongeren vinden het jammer dat de hypotheekrenteaftrek ongewijzigd blijft. „Dat kost veel geld”, aldus voorzitter Rogier Havelaar.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie tevreden over regeerakkoord (RD)'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2007

november

oktober

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari