ChristenUnie-jongeren roepen fractie op kritisch te blijven

formatiewoensdag 07 februari 2007 18:58

PerspectieF roept in een eerste reactie op het regeerakkoord de Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie op om ook als coalitiepartij het eigen geluid van de partij ten gehore te blijven brengen. In het kader van het dualisme heeft het parlement, dus ook de Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie, de taak om de regering kritisch te volgen en te controleren.

Ook nu de fractie zich achter het regeerakkoord heeft geschaard roepen de jongeren op trouw te blijven aan het verkiezingsprogramma. “De afgelopen jaren zagen we regelmatig fractieleden van coalitiepartijen klakkeloos het regeringsbeleid in de Tweede Kamer verdedigen, wij roepen de Kamerleden van de ChristenUnie op dat voorbeeld niet te volgen”, aldus voorzitter Rogier Havelaar. Ook wil de jongerenorganisatie dat de partij in een congres het regeerakkoord aan de leden ter goedkeuring voorlegt, zodat ook zij zich kunnen uitspreken.

De plannen met betrekking tot de AOW om mensen die voor hun 65ste stoppen met werken te laten meebetalen en mensen die doorwerken belastingkorting te geven vindt PerspectieF niet ideaal, maar wel een stap in de goede richting. De jongerenorganisatie van de ChristenUnie betreurt het dat de hypotheekrenteaftrek ongewijzigd blijft. Havelaar: “Dat kost veel geld en is daarom ontzettend jammer”.

Lees hier de uitgebreide reactie van PerspectieF op het regeerakkoord.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie-jongeren roepen fractie op kritisch te blijven'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2007

november

oktober

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari