PerspectieF in schoolkrant CHE

CHE_logomaandag 18 maart 2013 20:39

Vorige week vrijdag is Maarten van Ooijen (voorzitter van PerspectieF) geïnterviewd door Ad Rem Online. Ad Rem is de (online) schoolkrant voor studenten en docenten van de CHE. Het interview werd afgenomen door Michel Heenck, student MWD aan de CHE. Hieronder vind je de eerste pagina’s van het interview en een link naar het hele artikel.

Politiek staat vaak bol van de clichés. Daar hebben we als hardwerkende studenten niets aan. Wij willen weten waar we aan toe zijn. Studiefinanciering of niet? We laten Maarten van Ooijen (voorzitter PerspectieF) aan het woord die ons wil uitleggen wat hij gaat doen om het imago van de politiek toch een beetje op te krikken.

Voor veel studenten is politiek saai en oninteressant, wat gaat de ChristenUnie hieraan doen? “Het inderdaad is het zo dat de politiek voor veel jongeren heel ver weg staat. Daarom willen wij jongeren niet meer vragen om zelf ergens naar toe te gaan, maar gaan wij de jongeren op zoeken! We proberen, in samenwerking met middelbare scholen, studentenverenigingen maar ook bijbelscholen specifieke programma’s te maken die de politiek dichterbij brengt. En ik beloof het alvast, we zullen zeker ook bij de CHE langskomen.”

Dus jullie gaan nu naar mensen toe. Kom maar op: wat doet PerspectieF om voor de belangen van studenten te behartigen? “Precies! Wij willen jongeren gaan opzoeken in plaats van vragen dat ze ons op komen zoeken. De omgekeerde wereld, zegmaar. En wat we voor studenten doen? Ik geloof dat wij ongeveer nog de enige  …

Voor het hele interview, klik hier.

« Terug

Reacties op 'PerspectieF in schoolkrant CHE'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2013

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari