250 miljoen voor het MBO

SAM_3346.JPGmaandag 16 december 2013 19:02

Vandaag werd bekend dat dit kabinet 250 miljoen euro investeert in het MBO-onderwijs. PerspectieF waardeert deze stap. De afspraak uit het regeerakkoord om te investeren in het MBO stond al gepland, en nu geeft minister Bussemaker er invulling aan.

Bussemaker is van plan om scholen het predikaat excellent te kunnen geven waardoor zij meer geld kunnen ontvangen. Zodat excellente leerlingen op een specifieke manier onderwijs kunnen krijgen. Zodat leerlingen en docenten in het MBO kunnen blijven ontwikkelen in hen vak en de kwaliteiten die een MBO-student in huis heeft optimaal benut worden.

Ook is er de doelstelling om de aansluiting van het MBO op de arbeidsmarkt te effectueren. Dit is volgens PerspectieF van groot belang. We zien steeds meer bedrijven die MBO-studenten als goedkope arbeidskracht zien en bedrijven die MBO-studenten onvoldoende op waarde schatten. Voor veel MBO-scholen in het moeilijk om goed contact te houden met het bedrijfsleven.

PerspectieF is blij met deze ontwikkelingen in het MBO. Het is een goede stap voorwaarts. Maar er is absoluut nog meer nodig. MBO-instellingen moeten de juiste opleidingen geven waar vraag naar is in de maatschappij, en daarom is aanpassing nodig van de accreditatie. Ook is een goede voorlichting van de MBO-scholen noodzakelijk, zodat de toekomstige MBO-studenten weten welke kans zij maken met hun opleiding op de arbeidsmarkt.

Daarom moedigen we de minister aan om alert te blijven, waarbij PerspectieF als kritische waakhond zal blijven acteren!

« Terug

Reacties op '250 miljoen voor het MBO'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2013

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari