PerspectieF geeft Koningin Beatrix ludieke ontvangst bij aankomst in Utrecht

koningindonderdag 11 april 2013 16:27

Aanstaande donderdag 11 april zal Koningin Beatrix aanwezig zijn bij de opening van de Vrede van Utrecht. Dit evenement grijpt PerspectieF, ChristenUnie – jongeren aan om het Koningshuis een hart onder de riem te steken. Ruim een maand geleden demonstreerde een Utrechtse studente tegen de monarchie. De jongeren organiseren nu een reactie op dit protest: een viertal jongeren zullen bij de aankomst van de Koningin bij het Domplein een bord omhoog houden met de leus: ‘Leve de Monarchie! Juist in 2013!’

Volgens Maarten van Ooijen, voorzitter van PerspectieF, ChristenUnie – jongeren zijn we in Nederland wel toe aan een positief geluid over de monarchie. Maarten: “nu Nederland zich voorbereid op de troonwisseling horen we ook weer de republikeinse juichers hun lofprijzingen over de republiek zingen. Het is erg goed als we daar op deze manier een ander geluid tegenoverzetten. De monarchie als rotsvast onderdeel van ons staatsbestel, juist in 2013.”

Volgens Maarten zijn er verschillende redenen waarom de monarchie zo’n belangrijke functie vervult in ons staatsbestel: “Allereerst is daar de samenbindende functie van de monarchie. Geen enkel ander instituut kan op deze manier een rol vervullen tussen alle verschillende culturen, opvattingen en levensstijlen die Nederland rijk is.” Ook uit opiniepeilingen naar het draagvlak voor het koningshuis en de cijfers voor de prestaties ervan blijkt hoe sterk de monarchie nog op zijn fundamenten staat. Maarten: “Dergelijke cijfers (bijv. 70 procent draagvlak voor koningshuis) zijn onhaalbaar voor een politiek gelegitimeerd instituut.”

De jongeren zullen vanaf 19:00uur aanwezig zijn op het Domplein in Utrecht. Volg het welkom van de jongeren verder via de Twitter of Facebook pagina van PerspectieF. Foto’s zullen zo snel mogelijk volgen.

« Terug

Reacties op 'PerspectieF geeft Koningin Beatrix ludieke ontvangst bij aankomst in Utrecht'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2013

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari