Haast bij aanpak jeugdwerkloosheid (Sp!ts)

vrijdag 13 maart 2009 13:57

DEN HAAG – Staatssecretaris Klijnsma (Sociale Zaken) wil snel met de gemeenten aan tafel om te praten over een aanpak van de jeugdwerkloosheid. Dat zei zij gisteren na een overleg met jongerenorganisaties van de politieke partijen en de vakbonden.

De staatssecretaris wil dat de gemeenten hun focus verleggen naar de jongeren. Of beter gezegd naar andere jongeren. De afgelopen tijd hebben de gemeenten zich volgens haar terecht ingespannen om vooral moeilijk bemiddelbare werknemers aan de slag te helpen. Maar nu moeten ze aan de bak om te voorkomen dat ook de andere jongeren zich bij hen moeten melden.

Ze wil hier onder andere de Wet 'investeren in jongeren' (WIJ) voor inzetten, waarmee jongeren een garantie op werk krijgen. Gemeenten zijn echter bepaald niet happig op deze wetswijziging waarin het recht op bijstand voor jongeren tot 27 verruild wordt voor een werk/leerrecht. En waar ook een bezuiniging van verwacht wordt. Met uitzondering van FNV Jong zijn de jongerenorganisaties wel positief over de wet.

Klijnsma is van plan om elke twee maanden met de jongeren te gaan overleggen. Ze noemde het „dapper" dat ze aangeven langer te willen werken als dat nodig is. De jongerenorganisaties vinden het erg positief dat ze een vaste plek aan tafel hebben gekregen, zegt Sven Stevenson van de Jonge Socialisten.

CNV Jongeren stelde gisteren onder meer een ontslagstop voor jongeren voor. Ook vinden ze dat jongeren met voorrang gebruik moeten kunnen maken van reïntegratietrajecten. (M.V.B.)

 

« Terug

Reacties op 'Haast bij aanpak jeugdwerkloosheid (Sp!ts)'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2009

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari