Coalitiejongeren niet tevreden over akkoord (ANP)

vrijdag 27 maart 2009 20:00

DEN HAAG - De jongerenbewegingen van de drie regeringspartijen CDA, PvdA en ChristenUnie zijn niet tevreden over het sociaal akkoord dat de coalitie gesloten heeft met de vakbonden en werkgevers. De jongeren vrezen dat daadkracht is ingeruild voor een adviesaanvraag aan de sociale partners.

Het CDJA, de Jonge Socialisten en PerspectieF zijn kritisch over de plannen die door hun eigen politieke leiders zijn uitgedacht. Ze missen daadkracht, leiderschap en gevoel voor urgentie. ''Kabinet en sociale partners hadden nú knopen moeten doorhakken. Want als het nu al niet lukt, waarom straks dan wel?'' vragen Harry van der Molen (CDJA), Sven Stevenson (Jonge Socialisten) en IJmert Muilwijk (PerspectieF) zich gezamenlijk af.

Ze stellen dat alle Nederlanders nog een half jaar in onzekerheid zitten over een mogelijke verhoging van de AOW-leeftijd of maatregelen rond de hypotheekrenteaftrek. Loonmatiging is in de ogen van de jongeren een verstandige keuze, ''mits daar tegenover staat dat er keiharde afspraken gemaakt worden om de jeugdwerkloosheid voortvarend te bestrijden''. (ANP)

Dit artikel heeft onder anderen in de Stentor, Trouw, Reformatorisch Dagblad en het Parool gestaan.

« Terug

Reacties op 'Coalitiejongeren niet tevreden over akkoord (ANP)'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2009

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari