Actie MBO ov-jaarkaart

woensdag 17 juni 2009 15:48

Afgelopen dinsdag bezetten verschillende jongerenorganisaties een school in Arnhem en roepen daarmee op om gereserveerd geld voor een OV-jaarkaart voor minderjarige Mbo'ers niet ergens anders aan te besteden. Ook PerspectieF, de jongerenorganisatie van de ChristenUnie wil een OV-kaart voor alle Mbo-studenten. Daarom nodigen ze staatssecretaris Bijsterveld uit om aankomende donderdag mee te reizen met een door de jongeren georganiseerde busreis langs verschillende Mbo-scholen.

Deze actie heeft in de media ook veel aandacht gekregen. Hieronder enkele links naar artikelen rondom deze actie. Hier dient overigens wel bij te worden opgemerkt dat PerspectieF niet actief betrokken is geweest bij de 'bezetting' (zie ook de brief aan staatssecretaris Bijsterveld) (red.)

Radio:
IJmert Muilwijk, voorzitter van PerspectieF was bij Giel Beelen op 3 FM te gast om uitleg te geven over de actie. "Het is onbegrijpelijk dat de OV kaart voor MBO'ers van 16 en 17 nu weer niet door gaat. Daarom moeten we actie voeren".
De uitzending is te beluisteren via de volgende link: (op ongeveer 45 minuten)

« Terug

Reacties op 'Actie MBO ov-jaarkaart'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2009

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari