ChristenUnie-jeugd wil 'reuring' op Redeplein

reuringvrijdag 18 juli 2008 13:35

Jongeren in Dronten sluiten zich aan bij de wens van de politiek om meer levendigheid op het Redeplein te krijgen. PerspectieF Dronten is een actie begonnen om voor 'reuring' te zorgen. Een term die overigens is overgenomen van de plaatselijke VVD. "We hebben een mooi, nieuw centrum, maar het is jammer dat er zo weinig op het plein gebeurt", zegt voorzitter Gerard André (19). "Laat een zangvereniging optreden of vraag de scouting om een stellage te bouwen, dan gebeurt er tenminste iets."

Perspectief verzamelt ideeën en wil een plan schrijven. De organisatie, waar zo'n 25 Drontense jongeren achter schuilgaan, roept sportclubs, muziekverenigingen, andere instellingen en particulieren op om een bijdrage te leveren. André: "Niet alleen ondernemers hoeven activiteiten te organiseren."

De actie begint zaterdag 13 september met een manifestatie: 'Reuring op 't plein'. Motto: het mag best elke zaterdag feest zijn in Dronten. "Een aantal lokale bands zal hier optreden", zegt André. "We zoeken trouwens nog een paar bandjes." Wordt het een christelijk getinte bijeenkomst? Nee, zegt André. "Al vragen we geen punk- en rockbands met omgekeerde kruizen om op te treden. Er is enige censuur. Maar het gaat om de jongeren en niet om de ChristenUnie."

Overigens wordt Perspectief geholpen door enkele andere jongeren. "Een paar klasgenoten van mij hadden het idee om met een aanhanger met daarop een muziekinstallatie op het Redeplein te gaan staan. En dan maar wachten tot ze zouden worden weggestuurd. Dat leek me niet zo verstandig. Toen hebben we maar iets anders bedacht." Als de manifestatie een succes wordt dan komt er mogelijk een vervolg, zegt André.

Kijk voor meer informatie op http://www.reuringoptplein.nl

Bron: http://www.destentor.nl/regio/flevoland/dronten/3412604/ChristenUniejeugd-wil-reuring-op-Redeplein.ece

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie-jeugd wil 'reuring' op Redeplein'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2008

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari