PerspectieF in debat met Aboutaleb

aboutaleb_ijmertdinsdag 04 november 2008 14:13

Afgelopen vrijdag organiseerde PerspectieF in samenwerking met CNV jongeren, CDJA en de Jonge Socialisten een debat met staatssecretaris Aboutaleb over de werkleerplicht voor jongeren tot 27 jaar. Iedere jongere die gezond is en kan leren of werken moet dat ook doen. Dat is het uitgangspunt van de nieuwe werkleerplicht wat eigenlijk een werkleerrecht is. Geen uitkering trekken, maar handen uit de mouwen. Aboutaleb neemt jongeren serieus; met het werk-leer-aanbod worden jongeren niet langer in een uitkering gedropt maar wordt er in ze geïnvesteerd.

“Liever €20.000 aan opleiding van jongeren dan €10.000 aan uitkering”, aldus Aboutaleb.

Spierballentaal van de burgemeester van Rotterdam in spe. Toch maakte ondermeer IJmert Muilwijk, voorzitter van PerspectieF, het hem nog wel even moeilijk. “wat gaat u doen met de jongeren die nu tussen wal en het schip vallen: de niet-melders?”. Dat blijft een onopgelost probleem waar ook Aboutaleb even geen oplossing voor weet.

Aan het einde van de bijeenkomst werd aan de staatssecretaris een mobieltje overhandigd met de nummers van de voorzitters van PerspectieF, CNV jongeren, CDJA en de Jonge Socialisten. Wij zullen de eerste zijn die hem bellen als er jongeren tussen de wal en het schip vallen!

« Terug

Reacties op 'PerspectieF in debat met Aboutaleb'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2008

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari