Begeleiders voor Wegwijs op het Gemeentehuis

wegwijsdinsdag 05 augustus 2008 16:44

Het Instituut voor Publiek en Politiek, IPP, zoekt voor het project Wegwijs op het Gemeentehuis enthousiaste begeleiders. Wegwijs op het Gemeenthuis is een educatief project waarbij leerlingen uit het voortgezet onderwijs op het eigen gemeentehuis een hele dag actief en intensief aan politiek gaan doen, waarbij beleving en ervaring centraal staan.

Scholieren leren op speelse en actieve manier de werking van onze democratie en het lokale politieke systeem kennen.

Je begeleidt een groep van 8 tot 10 jongeren. Tijdens de dag ontwikkelt elk groepje een eigen concreet project en aan het eind van de dag kiezen de deelnemers zelf welk project zij het beste vinden. De gemeente heeft toegezegd dat ook echt uit te voeren. Het project is gericht op middelbare scholieren van vmbo, mbo tot havo en vwo. Een belangrijk element van het project is dat niet docenten, maar begeleiders waarmee leerlingen zich kunnen identificeren de kennis aan de scholieren overbrengen. Voor meer projectinformatie zie www.wegwijsdagen.nl.

Een werkdag duurt van 09.00 tot 21.00 uur op locatie in het land. Als begeleider krijg je een oproepcontract, met een standaardvergoeding van circa 75 euro dag. Je bent beschikbaar in het half jaar na de training voor minimaal vier dagen. Je bent bereid naar diverse locaties in het land te reizen met het openbaar vervoer. Wegwijsdagen vallen altijd op een doordeweekse dag, maar nooit op vrijdag.

Wij zoeken kandidaten

  • die minimaal een havo/vwo achtergrond hebben;
  • met aantoonbare belangstelling voor en affiniteit met de Nederlandse politiek;
  • met basiskennis van de Nederlandse politiek en de bereidheid voorafgaand de benodigde kennis voor dit programma op te doen op de trainingsdag; een toets hoort bij de selectieprocedure.

Profiel

  • Zelfstandig werken
    Je begeleidt zelfstandig groepen, waarbij altijd advies in te winnen is bij de dagcoördinator.
  • Punctueel
    Je bent op tijd: jouw vertraging betekent een vertraging voor het hele project.
  • Verantwoordelijkheidsgevoel en representativiteit
    Je werkt met minderjarige jongeren en vertegenwoordigt het IPP richting leerlingen, scholen, politieke partijen en de opdrachtgevende gemeente.
  • Improvisatievermogen
    Je bent in staat met onverwachte situaties en wijzigingen in het programma om te gaan.
  • Didactisch vermogen
    Je bent in staat op motiverende en begrijpelijke wijze de groep aan te spreken.
  • Orde houden
    Je begeleidt de groepen zelfstandig. Je bent in staat de groep op een positieve en correcte wijze onder controle te houden.

Selectieprocedure

Een uitgebreide maar leuke en leerzame training bij het IPP in Amsterdam met een serieuze toets maken onderdeel uit van de selectieprocedure.

Interesse? Meld je aan voor de eerstvolgende training bij het IPP in Amsterdam op vrijdag 26 september 2008 (9.30-18.30 uur). Mail je CV met een korte motivatie naar k.ploeger@publiek-politiek.nl

« Terug

Reacties op 'Begeleiders voor Wegwijs op het Gemeentehuis'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2008

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari