"Grote ChristenUnie-show bij Publieke Omroep"

zaterdag 25 juni 2005 15:30

PerspectieF heeft als eerste externe organisatie een programmavoorstel ingediend bij de Raad van Bestuur van de Publieke Omroep. Met het voorstel voor een ‘Grote ChristenUnie-Show’ willen de ChristenUnie-jongeren laten zien dat het plan het Publieke Bestel kapot maakt.

PerspectieF, de jongerenorganisatie van de ChristenUnie, heeft als eerste externe organisatie een programmavoorstel ingediend bij de Raad van Bestuur van de Publieke Omroep. Met het voorstel voor een ‘Grote ChristenUnie-Show’ willen de ChristenUnie-jongeren laten zien dat het plan van het kabinet om de Publieke Omroep open te zetten voor jan en alleman het Publieke Bestel kapot maakt.
 
De ChristenUnie-jongeren vinden de voorstellen van staatssecretaris van Cultuur, Medy van der Laan, slecht voor de Publieke Omroep. Ze vragen zich af of er wel voldoende maatregelen zijn genomen, om misbruik te voorkomen. “Ons voorstel is natuurlijk erg doorzichtig, maar wij zijn bang dat andere organisaties op slinkse wijze hun eigen boodschap in een programma leggen, zonder dat daar aantoonbare behoefte aan is in de Nederlandse samenleving. Dan heb je het écht over weggooien van belastinggeld!”, aldus Harmjan Vedder, Politiek Secretaris van PerspectieF.
 
De programma’s van externe organisaties en personen worden door de Raad van Bestuur van de Publieke Omroep beoordeeld. “Het lijkt ons erg onverstandig om één orgaan zoveel geld en macht te geven. Dit lijkt verdacht veel op staatstelevisie. Het unieke karakter van het omroepbestel wordt op deze manier om zeep geholpen.”
 
Eind volgende week komt de werkgroep Media van PerspectieF met een publicatie over de plannen voor de Publieke Omroep.
 

Ingediend Voorstel door PerspectieF
 
Voorstel: De Grote ChristenUnie-show        
 
Indiener: PerspectieF, ChristenUnie-jongeren
 
Doel: PerspectieF wil met de Grote ChristenUnie-show de band tussen leden van de ChristenUnie en de partij zelf versterken. Weliswaar zendt de ChristenUnie nu uit via de zendtijd voor politieke partijen, maar dit is onvoldoende om de achterban de bereiken. Momenteel staat de ChristenUnie in de peilingen op 7 zetels. Ons doel met de ‘Show’ is om dit aantal te stabiliseren en uit te bouwen.
 
Inhoud: Als presentator van de show denken wij aan Francois Boulangé. Hij zal een aaneenschakeling van programmaonderdelen met elkaar verbinden. De onderdelen bestaan uit zang, dans en psalmgezang. Om ook de jongere doelgroep enthousiast te maken voor de partij zijn Elly en Rikkert uitgenodigd. Volksdansgroep ‘De Zonnenbloem’ uit Klazienaveen gaat de kijkers thuis de speciale ‘Zetelwinst-dans’ leren. Het geheel wordt opgeluisterd met slingers en ballonen. Voor de inhoudelijke kant van het programma zullen de Tweede-Kamerleden van de ChristenUnie zorgen. Voor de interactiviteit met de kijkers is er ook een speciale ChristenUnie-quiz. De kijker thuis kan reageren op vragen als: ‘Wie is de voorvader van koningin Beatrix?’ Is dat: A. Willem van Oranje.  B. Groen van Prinsterer  C. Eimert van Middelkoop
 
Geschatte kostenoverzicht
Betreft
Kosten (in euro’s)
Slingers
500 
Ballonen
12000
Inhuren Elly en Rikkert
150
Vervoer Tweede Kamerleden
1450
Camera’s
100000
Huren studioruimte
40000
Totaal
154100

 

« Terug

Reacties op '"Grote ChristenUnie-show bij Publieke Omroep"'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2005

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari