Nieuwe afdeling Amsterdam opgericht

woensdag 16 november 2005 00:15

Amsterdam heeft een jongerenafdeling van de ChristenUnie. Deze is afgelopen week opgericht door een groep Amsterdamse studenten. "Men associeert Amsterdam niet snel met christelijke politiek en dat is jammer", vinden de oprichters van Mokum PerspectieF, ChristenUnie-jongeren.

Na Barneveld, Staphorst, Urk en Kampen heeft ook Amsterdam een jongerenafdeling van de ChristenUnie. Deze is opgericht door een groep Amsterdamse studenten. Afgelopen week is dat bekend gemaakt. "Men associeert Amsterdam niet snel met christelijke politiek en dat is jammer", vinden de oprichters van Mokum PerspectieF, ChristenUnie-jongeren. "Lijsttrekker André Rouvoet heeft ook aan de VU gestudeerd. Hij is een goed voorbeeld van een Amsterdamse student die het ver heeft geschopt in Den Haag. Yvette Lont is deelraadslid in de Bijlmer, dus ook op stedelijk niveau kunnen we zien hoe het moet.”

Ook bestuurslid intern Aldert de Boer is blij met de oprichting van een PerspectieF-afdeling in de hoofdstad. "Op lokaal niveau is het ook makkelijker om actie te voeren en het voordeel van Amsterdam is dat het niet alleen een grote plaats is, maar ook de hoofdstad. Dus een demonstratie of een debat is interessanter om hier te organiseren. Jongeren zijn in het algemeen eerder bereid om tot actie over te gaan dan de oudere generatie. Daarom is een jongerenafdeling van de ChristenUnie ook onmisbaar in een stad als Amsterdam."

« Terug

Reacties op 'Nieuwe afdeling Amsterdam opgericht'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2005

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari