Petitie Iraanse Christenen: Red Vader Youssef!

k.jpgmaandag 10 januari 2011 03:00

Youssef Nadarkhani is een 35 jaar oude priester van de Kerk van Iran. Op 19-jarige leeftijd werd hij christen. Hij is gedetineerd in de Lakan gevangenis in het noorden van Iran en wordt aangeklaagd voor geloofsafval van de Islam. Hij is hiervoor veroordeeld tot de doodstraf door de beroepsrechter en wacht nu het oordeel af van de Hoge Raad.

De zaak van Youssef staat niet op zichzelf maar is een voorbeeld van de voortgaande onderdrukking van Iraanse Christenen sinds drie decennia.

Enkele voorbeelden: in juli 2010 zijn 15 christenen gearresteerd door de sijietische autoriteiten in de provincie Mashdad in het noordoosten van het land. In februari 2010 zijn Isphahan Reyhaneh Aghajari en haar echtgenoot Hamit Shafiee ook opgepakt wegens bekering tot het christendom. In Kermanshah, in het zuid-westen van Iran, is sinds april 2010 Wilson Issavi hoofd van de Assyrisch-evangelische kerk aangeklaagd op grond van het dopen en bekeren van moslims. In april 2009 werden Marzieh Amirizadeh Esmaïlabadi en Mariam Rostampour, die zich 10 jaar daarvoor hadden bekeerd tot het christendom, opgepakt wegens deze bekering.

De actie ‘Red Vader Youssef’ is daarom zowel een directe oproep tot vrijlating van Youssef Nadarkhani als een statement voor geloofsvrijheid en bekeringsvrijheid in Iran. Voor het tekenen van de petitie, ga naar de website: www.petitionpublique.fr/PeticaoVer.aspx?pi=P2010N4440 

(bevestig ook de handtekening per e-mail)

« Terug

Reacties op 'Petitie Iraanse Christenen: Red Vader Youssef!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2011

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari