Succesvolle eerste avond debattraining PerspectieF

debattrainingmaandag 21 november 2011 08:13

Afgelopen donderdag vond de eerste debattraining van PerspectieF plaats. Voormalig PerspectieF-voorzitter Rogier Havelaar verzorgde de training en begon de avond met een bezinning op het doel van debatteren, volgens hem het samen zoeken naar de waarheid. Vervolgens gaf Rogier de participanten verschillende behulpzame instrumenten waarmee zij hun debatvaardigheden konden verfijnen. (Lees verder)

Zo presenteerde hij een schema waarmee je per direct een stelling van een ander onderuit kunt halen door verschillende (constitutieve) onderdelen van de stelling te analyseren. Dit kan bijvoorbeeld door het probleem te analyseren. Is er bijvoorbeeld wel een probleem? Wat voor type probleem is het? Hoe groot is het probleem? Als er bijvoorbeeld verhoudingsgewijs maar een gering aantal immigranten naar Nederland komen, hoe groot is dan ons immigratieprobleem?

Mocht je om wat voor reden dan ook de afgelopen training gemist hebben, dan is er nog geen man overboord. Binnenkort komt er weer een nieuwe training. In december zal bekendgemaakt worden wanneer precies. Ook bij de volgende reeksen hopen we dat de JOVD en SGPJ weer vertegenwoordigd zullen zijn. Hopelijk wordt de volgende avond wederom – om maar een van onze SGPJ-participanten van de afgelopen debattraining te citeren – een fantastische avond.

« Terug

Reacties op 'Succesvolle eerste avond debattraining PerspectieF'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2011

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari