Debat conferentie ‘Jong en je wilt’

week-chronisch-ziekenvrijdag 11 november 2011 08:30

Afgelopen zaterdag was Maarten van Ooijen te gast bij het evenement 'Jong en Je wilt', georganiseerd door ZonMw, innovatie en onderzoek gezondheidszorg en Stichting Week Chronisch Zieken. Het debat richtte zich met name op de kloof tussen chronisch zieken en de arbeidsmarkt. Ook de steeds verder oplopende zorgkosten kwamen ter sprake. Het debat kreeg een gouden randje toen Maarten door Jetta Klijnsma werd uitgeroepen tot debatwinnaar.

Samen met onder andere de SGPJ, CNV-jong, Jonge Socialisten, Rood (SP-jongeren) en Jonge Democraten ging Maarten over een tweetal stellingen in debat met deze jongerenorganisaties en de zaal. Het debat richtte zich met name op de kloof met de arbeidsmarkt die deze jongeren ervaren en de mogelijkheden om deze aan te pakken. Ook werd er ingezoomd over het aanpakken van de steeds verder oplopende zorgkosten.

Het evenement was bedoeld voor mensen met een beperking om kennis op te doen, verhalen uit te wisselen en vooral ook veel gezelligheid met elkaar te  hebben en markeerde de start van de ‘week chronisch zieken’. Op het event in Arnhem waren de hele dag veel standhouders aanwezig en was er een plenaire zaal waar de nodige activiteiten werden opgevoerd, onder leiding van Jan Paternotte (morgen) en Manuel Venderbos (middag). ’s Middags was er ook nog ruimte voor workshops en clinics.

« Terug

Reacties op 'Debat conferentie ‘Jong en je wilt’'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2011

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari