PerspectieF reikt ‘Engel van het jaar’- prijs uit aan Fleur Agema (PVV)

faengelvhjaardonderdag 10 februari 2011 19:21

Fleur Agema is door PerspectieF, de jongerenorganisatie van de ChristenUnie, uitgeroepen tot Engel van het jaar. Het Tweede Kamerlid van de PVV zou deze prijs in eerste instantie uitgereikt hebben gekregen op de nieuwjaarsborrel van PerspectieF van 21 januari jl. ware het niet dat zij om gezondheidsredenen niet aanwezig kon zijn. Vandaar dat haar woensdagmiddag alsnog de prijs werd uitgereikt door de voorzitter van PerspectieF Robert Heij en vice-voorzitter Daan Weststrate.

Fleur Agema krijgt deze prijs vanwege haar inzet voor het ongeboren leven. Agema maakte zich afgelopen jaar hard voor de juridische bescherming van foetussen van minder dan 24 weken en stelde ook het aantal abortussen ter discussie.

De ‘Engel van het jaar-award’ is een prijs van de ChristenUnie-jongeren voor de politicus die zich het afgelopen jaar heeft ingezet voor christelijke idealen maar zelf geen vertegenwoordiger is van een christelijke partij. Eerder wonnen Job Cohen (PvdA), Hans van Baalen (VVD), Marianne Thieme (Partij voor de Dieren), Jeroen Dijselbloem (PvdA) en Hans Wiegel (VVD) de prijs.

PerspectieF-voorzitter Robert Heij: “Elk in Nederland geboren individu wordt beschermd door stapels wetboeken, maar het ongeboren leven is vogelvrij. Verrassend genoeg vinden veel Nederlanders dat nog normaal ook en is het moeilijk om hierover een eerlijk maatschappelijk debat aan te zwengelen. Daarom vinden wij het bemoedigend dat mevr. Agema, vanuit haar eigen ideologie, ook opkomt voor deze kwetsbare doelgroep.”

Kamerlid Agema neemt de prijs graag in ontvangst. Agema: “Tot 24 weken kan een foetus geaborteerd worden terwijl het enkele weken later gezond ter wereld zou komen. (…) We leven in een land waar - met steun van de PVV - biggen niet meer onverdoofd gecastreerd mogen worden maar waar een kerngezonde menselijke foetus tot 24 weken geaborteerd mag worden zonder enige juridische bescherming.”

« Terug

Reacties op 'PerspectieF reikt ‘Engel van het jaar’- prijs uit aan Fleur Agema (PVV)'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2011

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari